In articol:
„Iubirea ne poate pune uneori într-o situație dificilă. Vorbim despre cazul în care ne îndrăgostim de un coleg la locul de muncă. Cum gestionăm o astfel de relație, astfel încât să nu ne afecteze cariera ne va explica psihologul Cristian Andrei”
Îndrăgostiți la locul de muncă
„Mădălina Bichir: Cum gestionăm situația când ne dăm seama că la locul de muncă am găsit o persoană față de care avem sentimente? Ne dăm seama că le avem, cum le ținem în frâu sau cum le dăm frâu liber?
Cristian Andrei: Cred ca este important să te gândești pentru tine.
Dacă este prioritate profesia ta, atunci va trebui să scoți erotismul în afara locului de muncă și trebuie să faci în așa fel încât să nu se manifeste, să nu fie vizibil și să nu îți altereze calitatea muncii.
Dacă această relație a devenit foarte importantă, sentimentele tale sunt foarte puternice și îți dai seama că e cel mai important lucru din viața ta, dă-o încolo de meserie, atunci bineînțeles că poți să pleci de la acel job, tu sau el și atunci lucrurile pot fi frumoase.
Nu recomand să stai și să fierbi sub acea oala de presiune la serviciu, pentru că de multe ori se întâmplă să mergi foarte departe cu relația și dacă se strică relația cu siguranță se strică tot profilul tău profesional.
Mădălina Bichir: Să zicem că relația se înfiripă, cei doi parteneri lucrează în continuare în aceeași companie, cum gestionează fiecare momentele de gelozie, pentru că inevitabil vor apărea astfel de momente?
Cristian Andrei: Dacă se întâmplă ca ce doi să se țină cu dinții și de job și de relație, atunci e recomandabil să facă cunsocut acest lucru în care serviciul e subordonat cuplului vostru, ceilalți știu că sunteți împreună, plecați amândoi de la serviciu, nu poate să îi ceară lui să stea până la miezul nopții și pe tine să te dea afară din sediu. Atunci da, se poate daca sunteți transparenți.
Mădălina Bichir: Dacă relația continuă, dar pe ascuns, ce probleme pot apărea? Se nasc tot felul de intrigi. Cineva invidiază pe altcineva, ele îl vad pe el cum se uită la ea și nu se uită la ele, colegele, încep bârfele.
Cristian Andrei: Începe mobbing-ul, este un fenomen discret și foarte caustic în locurile de muncă unde se duce o marginalizare a unei persoane din cauze emoționale sau micro-sociale până când persoana pleacă de acolo, de la acel job.
Se strică stima de sine profesională, pentru că nu mai știi dacă ești apreciat sau nu, cineva te sabotează, șeful nu e de acord. Practic, există o grămadă de pierderi din această relație subterană”.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro