Când părinții soților nu se înțeleg și se ceartă fără niciun motiv serios, animozitățile dintre ei se răsfrâng și asupra celor doi. Ce este de făcut în acest caz astfel încât să fie armonie, aflăm de la psihologu l Cristian Andrei  și de la colega mea, Mădălina Bichir.

Relațiile dintre socri, greu de descurcat

Mădălina- Mirele, mireasa încearcă să facă în așa fel încât să se înțeleagă bine cu socrii. Dar există o regulă? Trebuie ca și socrii să se înțeleagă sau nu neapărat?

Cristian Andrei- Păi așa ar fi bine, doar că aici sunt niște mecanisme de te doare capul, între cuscrii există niște relații pe care puțină lume știe să le descâlcească.

Dacă aveam niște cuscrii dintr-o familie înstărită, cu alți cuscrii dintr-o familie înstărită, vom vedea conflict, pentru că se naște competiția. Ce? Le dați voi apartament, păi le dăm și noi apartament.

Citește și: VIDEO- La Psiholog: Când partenera de viață este mai în vârstă

Să spunem că nu e vorba de familii foarte avute. Avem de-a face cu odorul familiei. Ce fată frumoasă avem noi, deșteaptă, la facultate și ce băiat aveți voi.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Sau ce băiat frumos avem noi, de unde a scos-o pe fata asta a voastră nu știu. E o jignire teribilă în momentul în care cineva începe să își laude propria odraslă și prin asta face ca mirele, mireasă să fie inferior.

Mădălina- Pot conflictele dintre socrii să afecteze cuplul sau chiar nunta mult așteptată să nu mai ajungă la bun sfârșit?

De multe ori se întâmplă ca în relația dintre cuscrii, aceștia să meargă fiecare la copilul lui sau să îl cheme acasă la raport, să îl prelucreze și avem acel fenomen în care el, soțul, tânărul mire se duce pe la mama lui acasă, este prelucrat și se întoarce schimbat.

Citește și: VIDEO- La Psiholog: Când partenera de viață este mai în vârstă

Mama zice, tocmai ce ți-am dat drumul de te-ai dus acasă la fata aia și iarăși ai luat-o razna. Și el este vehiculat între aceste două medii de infleunțe, mama și iubita. De aceea, trebuie să se stabilească o apartenență. A cui ești tu? A părinților tăi, a soțului tău sau a ta?

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Mădălina- Există și o tipologie a cuscrilor care se înțeleg bine?

Cristian Andrei- În trecut existau mediatori între cuscrii, preotul satului făcea medierea, îi mai cumințea puțin. Apoi mireasa exista, ea de cele mai multe ori are un pic de maturiate socială și știe să negocieze să îi împace și pe unii și pe alții.

Uneori, problema este de relație între cuscrii care nu se întâlnesc. Ei acționează prin intermediul mirilor, spune-i lui socra-tu că  am zis eu, că nu așa se pune varza la murat.

Și bineînțeles că se accentuează conflictul, când cel mai bine este că aceste două familii de origine, să se întâlnească, să aibă mici petreceri pe generația lor, nu neapărat cu mirii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: