Close sidebar
Close sidebar

VIDEO-La stomatolog se văd diferențe la dantura femeilor și bărbaților

Când vine vorba despre femei și bărbați, știm că diferențele sunt nenumărate. Dar diferențele sunt valabile si atunci când ajung la stomatolog.

Iulian Ciurea,

Diferențe între femei și bărbați când vine vorba despre dantură [Sursa foto: descopera.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cu totii ne dorim un zimbet perfect si dinti sanatosi. Exista insa diferente intre dantura unei femei si aceea a unui barbat.

„Studiile arata ca femeile au un risc mai mare in ceea ce priveste aparitia cariilor. Acest lucru se datoreaza faptului ca ele au un cosum mai mare de dulciuri si a alimentelor asa zise inerzise in pauzele dintre mese.”, spune Denisa Zaharia, medic specialist ortodont.

Femeile sunt predispuse sa faca mai multe carii decat barbatii pentru ca ele sunt mai mari amatoare de dulciuri.

„Femeile sunt preocupate mai mult in ceea ce priveste igiena orala si vin periodic la controale pentru a verifica starea sanatatii lor, dar cu toate acestea au mai multe probleme de-a lungul intregii vieti”, spune stomatologul.

Diferențe între femei și bărbați în funcție de cum apelează la stomatolog

Bărbații, în schimb, se spală pe dinți cam o dată pe zi.In schimb folosesc guma de mestecat sau dropsurile mentolate.

Ei apeleaza la medicul specialist doar cand au dureri sau vor sa faca o interventie chirurgicala.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

„Barbatii se adreseaza medicului stomatolog in principal atunci cand au o problema. Fie pentru aplicarea unui implant dentar, pentru lucrari protetice, pentru a rezolva o leziune carioasa, mai putin sunt preocupati de aspectul estetic, de o albire dentara”, spune stomatologul.

Citeste si: Tratamentele cu implanturi dentare- riscuri si beneficii in cazul lucrarilor moderne

Atat barbatii, cat si femeile au nevoi diferite cand vine vorba de zambetul lor.

Adolescentele au probleme cu sangerarea gingivala, iar la femeile gravide apar schimbari paradontale.

„Au nevoi diferite pentru ca prezinta factori diferiti care ii influenteaza starea de sanatate orala. Daca vorbim de adolescenta, fetele au predispozitie mai mare pentru sangerarea gingivala ca urmare a tulburarilor hormonale”, mai spune stomatologul.

Stomatologii spun că tinerii sunt interesați de dantura lor

Ne putem mentine sanatatea dentara daca nu consumam in exces cafea sau dulciuri.

„Cafeaua este consumata in masura egala si de catre femei si de catre barbati. Are un efect benefic asupra sanatatii noastre, insa este important sa ne igienizam periodic dupa consumul atat a sucului, a cafelei, a dulciurilor”, spun stomatologii.

Tot mai multi adolescenti au realizat ca trebuie sa aiba grija de dantura lor inca din tinerete pentru a nu ajunge la probleme mai complexe.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Ceaiul de salvie. Beneficiile neștiute asupra organismului

„In ultimul timp, insa, adultii tineri se programeaza intr-un numar mare si sunt interesati de rezolvarea tuturor problemelor. Vin fie pentru aplicarea unui aparat dentar, fie ca vorbim de igienizari, albiri dentare”, spun stomatologii.

Controlul periodic la medicul dentist este foarte important pentru sănătatea orală, indiferent de sex si de varsta. Astfel, stomatologul poate trata afecțiunile existente încă din faza lor incipientă.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI