Îndemnul tatălui, rostit în timp ce ia mâinile de pe volan, încalcă legea și șochează prin lipsa de răspundere față de propriul copil. Prea mică să-i înțeleagă gravitatea, fetița se apropie mai mult împinsă de volan. Cu greu își ține echilibrul pentru că n-are mai mult de-un an, iar tatăl îi oferă sprijin doar cu o mână.
La strădania copilei, asistă și mama care filmează, încântată.
Dacă bărbatul ar fi pierdut controlul volanului, s-ar fi putut întâmpla o tragedie pentru că fetița este ținută pe locul șoferului, unde n-are centură, și nu pe bancheta din spate- într-un scaun special, așa cum ar fi trebuit.
Citeste si: VIDEO| Alocaţiile, dublate din august
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Patru minute, cât durează înregistrarea, micuța se tot foiește spre amuzamentul părinților care s-au mândrit cu ea pe Facebook.
Polițiștii s-au autosesizat
"In urma aparitiei in spatiul public al acestor imagini politistii au desfasurat verificari fiind astfel identficat conducatorul autorutismului.
Acesta a fost invitat la sediul politiei municipiului Turda in vederea clarificarii situatiei de fapt si luarea masurilor legale care se impun", a afirmat Andreea Visan, purtator de cuvant IPJ Cluj.
Chiar dacă a fost chemat să dea explicații la sediul poliției, bărbatul din Cluj a primit doar un avertisment pentru că nu și-a pus copilul într-un scaun special, dar oamenii legii au sesizat, totuși, Direcția pentru Protecția Copilului.
Rețelele de socializare au devenit, în ultimii ani, albume de familie ușor de împărtișit cu prietenii, ori rudele aflate al distanță. Psihologii spun că interesul minorului trebuie să primeze în fața aprecierilor atât de vânate pe Facebook și Instagram.
Citeste si: VIDEO| 2020, anul extremelor meteorologice! A plouat cu gheață în Timiș. Cum va fi vremea în săptămâna Evaluărilor Naționale
"Vedem un comportament tipic de spirit liber al parintilor in momentul in care parintele percepe copilul ca o resursa prin care poate sa iasa in evidenta, nu copilul ci parintele.
Este un comportament periculos care acopera o imaturitate emotionala a conducatorului si o nesiguranta a lui", spune Lenke Iuhos, psiholog.
Imagini ale inconștienței au devenit de-a lungul timpului virale pe internet și continuă să apară în ciuda avertismentelor date de specialiști. Legea îi oprește de multe ori pe poliștiști să-i sancționeze pe cei care își pun în pericol copiii pentru că nu pot constata abaterea în mod direct.
Altfel spus, în România, înregistrări ca acestea nu pot atrage după sine sancțiuni dure.