Brânză cu lapte praf şi unt fără grăsimi animale. Sunt produsele care se regăsesc în meniul românilor, care au ajuns să consume lactate doar cu numele. O recunoaște Ministrul Agriculturii, care atrage atenția că multe dintre produsele lactate care se comercializează nu au văzut, în realitate, nicio urmă de lapte, a transmis Cristian Sabbagh.

„Lactate” ce n-au văzut laptele

”Specialitate Bulgaria” sau ”specialitate albă feta” sunt doar două dintre produsele așa-zis lactate pe care le găsim la tarabe sau pe rafturile marilor magazine, iar oamenii le cumpără pentru că sunt mai ieftine.

Nu au lapte, nu au lapte. Lapte de la mama lui de unde am crescut eu nu e, a spus un cumpărător.

Sunt produse agroalimentare puse pe rafturile comercianților care nu au în compoziție lapte. Sunt foarte multe produse cu grăsimi vegetale și cu derivate din lapte, a transmis Florin Barbu, ministrul agriculturii.

Produsele care imită lactatele sunt făcute din lapte praf, grăsimi vegetale, cheag și clorură de calciu, pe lângă alte ingrediente. Dar de cele mai multe ori nu au etichetă, iar clienții pot fi ușor păcăliți.

Se acresc, nu mai sunt. Nu mai sunt din lapte. Nu sunt naturale și prețurile sunt exagerate, a spus un cumpărător.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Feta e făcută din produse din astea, din plante, nu e făcută din lapte. Trece pe lângă lapte, a spus un cumpărător.

Legea laptelui, adoptată încă de anul trecut, ar fi trebuit să rezolve aceste probleme.

Conform legii laptelui, produsele care conțin adaos de grăsimi hidrogenate sau proteine care imită laptele trebuie puse separat la raft față de produsele lactate autentice. În plus, inclusiv în piețe, aceste produse ar trebui să conțină lista completă de ingrediente,

a transmis Mădălina Bichir.

Comercianții nu îl practică și de aceea îndemn autoritățile de control sa intensifice aceste controale pentru ca romanii să meargă in magazine să găsească rafturile separate, a transmis Florin Barbu, ministrul agriculturii.

ANPC și ANSVSA ar trebui să-și înăsprească aceste verificări și să fie mai duri cu acești comercianți care nu respectă legislația. Fac un apel către români ca atunci când merg să cumpere să caute produse romanești. Astăzi avem doar 40 la sută din producțiile aflate la raft cu lapte materie primă, sunt foarte multe produse care sunt importate și se regăsesc la raft și poate din aceste produse în cele 60 la sută sunt care nu au materie primă 100% din lapte, a declarat George Scarlat, președintele Comisiei de Agricultură.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care Nicki Minaj și-a anulat concertul de la Saga Festival: "Trebuie să mă asigur că iau decizii corecte". Superstarul internațional era cap de afiș- radioimpuls.ro

Țara noastră importă lapte din țări precum Ungaria sau Polonia. Iar mare parte din produsele care imită lactatele vin din Bulgaria sau Grecia.

Citește și: VIDEO- Nou produs cu indicație geografică protejată: cașcavalul de la Botoșani


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si