Deputata Laura Vicol este de negăsit, deși au trecut două săptămâni de când a izbucnit scandalul Nordis, firma imobiliară deținută de soțul său.

Extrem de activă pe rețelele sociale, aceasta și-a dezactivat comentariile de pe platforme și nici pe la Parlament nu a mai călcat.

"Altfel, n-am văzut-o, nu doar printr-o hârtie la biroul permanent, dar nici măcar în Parlament, probabil că nici la comisie, deci nu am mai văzut-o absolut deloc", spune un coleg de comisie parlamentară.

Un deputat își poate lua opt zile de concediu de odihnă în fiecare sesiune parlamentară. Dacă lipsește mai mult, atunci trebuie să își motiveze absențele.

Astfel este obligat să justifice în scris la biroul permanent al Camerei Deputaților.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: O femeie face bani depistându-i pe bărbații care își înșală partenerele. Ce face un „tester de fidelitate” și cât câștigă pe lună- antena3.ro

Citeste si: ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca pilotul de parapantă să cadă din aer, când zbura cu o turistă, lângă Brașov- wowbiz.ro

Până acum, Laura Vicol nu a făcut acest lucru.

"Nu am văzut. Cred că la început, cam cu două săptămâni în urmă dacă nu mă înșel, nu rețin exact, a avut o solicitare pentru două zile, dar de atunci nu", spune președintele Camerei Deputaților, Daniel Suciu.

Însă mai are timp pentru că absențele se motivează în decurs de o lună. Dacă nu se întâmplă acest lucru, atunci poate fi sancționată conform regulamentului Camerei.

"Unu la sută din indemnizație și se aplică printr-o decizie a biroului permanent. Aceasta este sancțiunea", spune Gabriel Andronache, liderul deputaților PNL.

Laura Vicol, de negăsit după scandalul Nordis[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

Însă suma este extrem de mică. Cum Laura Vicol are o indemnizație brută de peste douăzeci de mii de lei, la finalul lunii octombrie ar putea pierde puțin peste două sute de lei din ea.

Mai mult, nu beneficiază nici de diurna de doi la sută din indemnizație pentru zilele de muncă din Parlament.

La un calcul simplu, două zile de muncă pe săptămână în Parlament înseamnă 3.300 de lei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si