Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Legalizarea canabisului medicinal, readusă în discuție

Legalizarea canabisului medicinal in Romania este readusa in discutie in Parlament. Bolnavii de cancer, epilepsie si multe alte boli grave ar putea avea parte gratuit de aceasta terapie revolutionara, dar numai in baza unei retete speciale.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

S-a luptat pentru asta o femeie a carei mama a murit de cancer fara sa aiba parte de o astfel de alinare. Fiica celei răpuse de cancer s-a zbatut ca pacientii in stadii terminale sa aiba un sfarsit usor- cu ajutorul canabisului.

Femeia a reusit sa stranga semnaturi destule astfel incat in Parlament a ajuns un proiect de lege care prevedere legalizarea tratamentului cu cannabis medicinal si care poarta numele mamei ei- Victoria.

EMANUEL UNGUREANU, DEPUTAT USR: Sistemele de terapie intensive n-au solutii pentru durere si n-avem specialisti in aceste terapii care sunt foarte cautate de bolnavii care se afla intr-o stare foarte grava. Vorbim, asadar, de un medicament, nu de o legalizare a consumului de cannabis.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Astfel de tratamente se prescriu deja in 19 tari europene, 29 de state din America, dar si in Australia, Israel si Canada pentru boli precum cancerul, scleroza multipla, HIV, anxietatea sau stresul postraumatic.

Adele e mama unui copil care sufera de sindrom Dravet si foloseste pe risc propriu uleiul de cannabis.

Spune- insa- ca viata copilului s-a imbunatatit enorm.

Discutia nu e noua- in luna martie- si ministrul Sanatatii Sorina Pintea spunea ca are in vedere legalizarea terapiei si decontarea cu cannabis medicinal.

Era exclusa atunci legalizarea cannabisului de tip THC- unde problema e mai sensibila. Daca se depasesc anumite concentratii, e considerat drog.

Potrivit proiectului de lege- canabisul va putea fi cultivat in Romania cu aviz de la Ministerul Agriculturii si eliberat pe baza de prescriptie de la medicul specialist si decontat de stat.

In momentul de fata, multi procura astfel de medicamente de pe piata neagra, la preturi uriase.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI