Turcia și cultura turcă sunt o prezență din ce în ce mai constantă în peisajul media din România. Același lucru se încearcă și pentru țara noastră, astfel că, într-un cadru degajat și prietenos, mai multe organizații mass-media și jurnaliști români și turci au purtat discuții deschise despre cum relațiile dintre cele două țări pot fi mai bine evidențiate.

Legături tot mai strânse între România și Turcia

„Relația dintre Turcia și România e una foarte bună, eu cred că noi am contribuit foarte mult, Kanal D România a contribuit la asta. Odată ce au apărut serialele turcești a început și povestea de dragoste dintre români și Turcia. Dar cred că se poate mult mai mult, pentru că noi, românii și turcii, deși poate putem crede că suntem diferiți, suntem de fapt atât de apropiați și avem cam aceleași valori”, a explicat Mihai Ghiță, prezentator și manager al Știrilor Kanal D.
„A fost un program foarte benefic, prin care noi vom putea prezenta România în mod corect când ne vom întoarce în Turcia”, a spus Fatih Selek, reprezentant al Turkiye Gazetesi.
„Există o prietenie foarte îndelungată între România și Turcia și prin intermediul serialelor turcești, această prietenie crește, evoluează”, a spus Ozgur Feyiz, reprezentant Haber Global.

Citește și: Gestul emoționant făcut de unul dintre actorii serialului “Poveste din Anatolia” – și-a donat unicul lucru de valoare pentru o cauză nobilă. “Nu am putut să stau deoparte și să mă gândesc la confortul meu, știind că alții suferă”

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Evenimentul a fost organizat la inițiativa Institutului Cultural Turc, Yunus Emre.
„Noi am invitat reprezentanți ai mass-media din Turcia și, prin acest eveniment, am creat o frăție între mass-media din Turcia și din România”, a explicat Mustafa Yildiz, președintele Istitutului Turc.
„Cred că această inițiativă civică va ajuta la întărirea legăturilor deja strânse dintre cele două țări în materie de comunicații media”, a transmis Melih Barut, reprezentant al Istitutului Yunus Emre.
La sesiunile care au vizat relațiile strategice, dar și puterea mass-media de a reuni cele două comunități, au luat parte și oficiali care au întărit credința că între România și Turcia legătura este mai strânsă ca oricând.
„Suntem parteneri strategici din 2011, suntem aliați NATO, suntem <<vecinii din Marea Neagră>> și, de asemenea, suntem mari parteneri comerciali, așadar cred că avem despre ce discuta”, a spus Ozgur Kivanc Alta, ambasadorul Turciei în România.
„Prin intermediul mass-mediei ajungi să diseminezi mult mai ușor orice inițiativă care ține de îmbunătățirea relațiilor diplomatice, economice, politice și, de ce nu, chiar și militare”, a transmis Nicolae Georgescu, deputat.

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: