„Pacienții care au programare la medic dar întârzie sau nu mai ajung, vor fi amendați. Este vorba despre o nouă taxă introdusă într-o țară din Uniunea Europeană. Care este aceasta, dar și la ce sumă ajunge sancțiunea, știe colega mea, Ellvira Costache”, a transmis Cristina Dorobanțu.

Amendați dacă nu ajung la medic

„Franța este țara care va introduce „Taxa iepurelui" pentru pacienții care vor întârzia la programările de la medic.

Cei care nu se vor prezenta la timp vor plăti o amendă de 5 euro, echivalentul a 25 de lei.
Măsură a fost gândită în așa fel încât să amelioreze criza din sistemul sanitar și să-i responsabilizeze pe pacienții care uită de programări, blocând astfel locul pentru cei care chiar au nevoie urgentă de un consult.
Există, însă, şi o excepţie. Cei care anunţă cu 24 de ore înainte că nu pot ajunge la programare, vor fi scutiţi de taxă.
Potrivit unor statistici oficiale, peste 27 de milioane de consultații sunt pierdute anual pentru că pacienţii nu se prezintă la programări.
Măsura prin care pacienții neserioși vor fi amendați ar putea intra în vigoare de la 1 ianuarie 2025, iar medicii vor decide dacă motivul pentru care aceștia nu s-au prezentat îi va scuti de amendă”, a transmis Ellvira Costache.

Citește și: Noi detalii cutremurătoare în cazul micuței Danka, fetița de 2 ani găsită fără viață în apropiere de casă. Ce s-a întâmplat cu unul dintre suspecții implicaţi în uciderea minorei?

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro: