„După legea Anastasia, care prevede pedepse cu executare pentru șoferii beți sau drogați, care fac victime, s-a votat și legea "2 Mai"! Noul act normativ, propus după tragedia de anul trecut, de pe litoral, face referire la traficanții care inundă piața cu droguri de mare risc. Colega mea, Delia Săndulachi, ne spune ce se va întâmpla cu aceștia”, a transmis Cristina Dorobanțu.

Legea „2 Mai” bagă traficanții după gratii

„Cea mai importantă prevedere este că traficanții de droguri de mare risc, precum heroina sau cocaina, nu vor mai putea primi pedepse cu suspendare, așa cum se întâmplă în prezent.
De asemenea, au fost majorate și pedepsele pentru traficul de droguri. De aici înainte, fapta va fi pedepsită cu închisoare de la 3 la 10 ani, și nu de la 2 la 7 ani, cum era până acum.

Citește și: VIDEO- Cresc amenzile pentru cei care fac gălăgie la bloc. Sancțiunile ar putea fi aplicate și în mediul rural

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Vă reamintesc că proiectul de lege a fost inițiat după tragedia petrecută în stațiunea 2 Mai, în august 2023, când un șofer în vârstă de 19 ani, care consumase droguri, a intrat în plin într-un grup de tineri, iar doi dintre ei au murit.
O primă lege, numită Anastasia, a prevăzut închisoarea cu executare pentru șoferii care fac victime și conduc băuți sau drogați. Noua lege se referă și la traficanții care le furnizează stupefiantele.


Acum, legea 2 Mai urmează să ajungă pe masa președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare”, a transmis Delia Săndulachi, corespondentul Știrilor Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si