„Legea 2 Mai care vizează traficanții de droguri de mare risc, a fost promulgată, astăzi, de președintele Klaus Iohannis. Pe lângă faptul că vor primi pedepse mai mari, traficanții nu vor mai putea scăpa de închisoare. Ce etape mai trebuie parcurse pentru ca legea să intre în vigoare, ne explică Delia Săndulachi”, a transmis Christian Sabbagh.

A fost promulgată legea 2 Mai

„Legea urmează să fie publicată în Monitorul Oficial, iar apoi va intra în vigoare.

Citește și: Legea "2 Mai", promulgată de Klaus Iohannis. Ce schimbări importante apar în sancționarea traficului de substanțe interzise?

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Din acel moment, toți traficanții de droguri de mare risc care ajung în fața judecătorilor vor face, obligatoriu, închisoare. În cazul lor, nu va mai putea fi dată o pedeapsă cu suspendare, așa cum se întâmplă în prezent.
Vizați de lege sunt și traficanții care își recunosc fapta ori fac denunțuri împotriva altor rețele.

În plus, pedepsele vor fi mai mari. Vorbim de închisoare de la 3 la 10 și nu de la 2 la 7 ani, așa cum este acum prevăzut de lege.

Pe lângă această lege, autoritățile vor să implementeze și proiecte în ceea ce îi privește pe consumatori. Este vorba despre inființarea unui registru al traficanților și consumatorilor de stupefiante, dar și al unor centre de dezintoxicare și recuperare a dependenților”, a explicat Delia Săndulachi, corespondentul Știrilor Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si