,,Un controversat proiect de lege alarmează opinia publică. Mari iubitori de pisici, românii au aflat că  felinele care rătăcesc pe străzi sunt gata să aibă o soartă crudă.

Pot fi prinse, duse în adăposturi și eutanasiate, așa cum se întâmplă în cazul câinilor vagabonzi. Ideea, care îi aparține unui deputat, a  strânit un adevărat val de nemulțumiri.

Ce urmează acum știe colega mea, Iasmina Ardelean’’,  a transmis Christian Sabbagh.

Legea pisicii, proiect controversat

,,Bun găsit! Deputatul și-a retras inițiativa, la doar câteva zile după ce a depus-o, în urma controverselor stârnite.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO-Povestea lui Kiki, felina care a cucerit inimile internauților! ,,Nu m-am gândit că atât de mult o să prindă''

Concret, acesta propunea ca pisicile nesupravegheate să fie asimilate câinilor fără stăpân. Adică, acestea ar fi urmat să fie prinse, duse în adăposturi, tratate și sterilizate, așa cum se întâmplă cu câinii de pe străzi. Însă prevederea care a scandalizat oamenii arăta că pisicile puteau fi și eutanasiate, în cazul în care nu ar fi fost adoptate sau sufereau de boli incurabile.

Mai mult, inițiativa obliga proprietarii de pisici să le microcipeze, astfel încât să poată fi sancționați dacă le abandonau.

Acum, deputatul renunță deocamdată la idee, însă va lansa o dezbatere publică pe acest subiect, având în vedere că într-una din două case există cel puțin o pisică''.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: