„Post alimentar sau post... la buzunar? Asta se întreabă românii care văd cum prețul alimentelor consumate în Postul Paștelui crește de la o zi la alta. După ce un kilogram de fasole a ajuns să coste aproape cât unul de carne, în piețe este aglomerație doar pe tarabe, caci legumele rămân nevândute, în timp ce clienții se satură doar din priviri. Colega mea, Iulia Dumitrașcu, a ajuns și ea în piața și ne spune cât de scump este să ții post”, a transmis Cristina Dorobanțu.

Legume la preț de carne

„Am stat puțin mai devreme de vorbă cu câteva gospodine aflate aici, în piața Badea Cârțan din Timișoara la cumpărături și spuneau că perioada postului nu este deloc una ieftină și am să vă dau și câteva exemple în acest sens. Spre exemplu, pentru că bine spuneai și tu, fasolea este destul de scumpă. Un kilogram costă de la 17 lei până la 20 de lei. Aici înregistrăm o creștere de aproape 50 la sută față de anul trecut. Conopida este 15 lei kilogramul, spanacul costă între 12 și 15 lei un kilogram, 10 lei costă punga de urzici, iar prețul pentru leurdă este de la un leu pentru o legătură sau chiar cinci lei legătura. Bineînțeles, produsele de import sunt ceva mai costisitoare și mă refer aici la roșii. Acestea au prețuri cuprinse între 15 și 18 lei kilogramul.

De astăzi a început oficial Săptămâna Albă, cunoscută și sub numele de Săptămâna Brânzei. Asta înseamnă că oamenii care țin post nu mănâncă deloc carne. Singurele produse de origine animală permise sunt lactatele și ouăle și am să vă dau și aici câteva exemple. Un kilogram de caș este 35 de lei, pentru un kilogram de telemea oamenii trebuie să scoată din buzunar de la 40 până la 50 de lei, iar ouăle costă un 1,5 lei bucata.
Desigur, fructele și legumele se pot consuma fără nicio restricție. Vorbim și aici de prețuri destul de mari. Căpșunile costă 35 de lei caserola, iar trufandalele acestei perioade și anume cireșele, sunt 150 de lei kilogramul. După această săptămână creștinii ortodocși intră în Postul Paștelui, unul dintre cele mai aspre, care durează aproape șapte săptămâni”, a transmis Iulia Dumitrașcu, corespondentul Știrilor Kanal D.

Citește și: Pe ce dată pică Buna Vestire în 2024?

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si