Legumele se pot cumpăra mai ieftin, dacă știi când să te duci la piață. De regulă duminica producătorii fie scad prețurile, fie oferă cantități mai mari pentru aceeași sumă. Cele mai mari reduceri sunt la verdețuri. Iată un material filmat ieri, pe tarabele din Craiova, a transmis Simona Pătruleasa.

Ziua în care găsim reduceri în piețe

La final de săptămână, în piața din Craiova începe să fie forfotă. Pentru că duminica verdețurile sunt mai ieftine, clienții își fac cumpărăturile cu două-trei ore înainte ca producătorii să plece acasă.

,,Luarăm mărar cu 50 de bani chita, dar chita, deci super. Vă așteptați? Nuu, chiar rămăsei surprinsă'', a spus un client.

Acest producător, de pildă, încerca ieri să vândă cât n-a vândut toată săptămâna trecută. Când trage linie însă, rămâne cu un gust amar, mai ales că munca în solarii este migăloasă.

Nicolae Tălăban, producător- ,,Dau mai ieftin ca să...eventual să n-arunc marfa.  E preț de jumate. Vedeți, mărarul e 1 leu legătura, eu l-am băgat în 50 de bani''.

Dacă Nicolae a scăzut prețurile, această femeie are altă ofertă, în special la ridichi, ceapă sau usturoi.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Elena Bălosu, producător- Dăm și noi mai ieftin ca să fim mai liberi, lunea, marțea să ne facem treburile acasă, ca producători.

Pentru pensionari sau pentru cei cu salarii minime, orice ban economisit contează. Spre exemplu, Ion reușește în fiecare săptămână să-și reducă cheltuielile cu 20 la sută.

Ion, client- ,,În jur de 7-8 lei m-a costat ce am în punga asta. Nu a fost scump.

Ce ați luat? Păi am luat două legături de ridichi, două de ceapă, am mai luat niște roșiuțe. Mai ieftin, e mai ieftin duminica, vă spun eu, e mai ieftin''.

Iar cu cât reducerile sunt mai mari, cu atât și cantitatea cumpărată crește.

Citește și: VIDEO- Preparate de Paște rapide și elegante. Ce punem pe masa de sărbătoare?

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

,,Am luat mărar, două la leu. De aicea iau întotdeauna salată și iar e reducere și la pătrunjel, și la leuștean. Tot așa. În loc de un leu legătura, două legături la leu'', a spus un client.

,,La ce ați văzut reduceri? La usturoi. Trei legături cu 5 lei, în loc de 6. Un leu se simte? Se simte, în vremurile noastre se simte!'', a spus alt client.

În perioada Paștelui însă, producătorii și comercianții estimează scumpiri la legumele de sezon.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si