„Zeci de tone de fasole și pepene au sfârșit pe câmp, aruncate chiar de fermieri. Imaginea dezolantă are două cauze: prețul foarte mic oferit de samsari, dar și vremea care a distrus o parte din marfă”,a  transmis Christian Sabbagh.

„Le dăm fasole degeaba: Mai bine, na, la gunoi! Mai bine să ne aruncăm munca decât să facă alți samsari bani pe munca noastră”, au spus mai mulți producători.

Citește și: VIDEO Dezastrul din câmp se vede și la raft! Din ce cauză ar putea pâinea să ajungă la un preț istoric?

Fermierii spun că munca lor este în zadar

Sătul de bișnițari, acest producător din Sadova, Dolj, s-a filmat când aruncă peste 5 tone de fasole la gunoi. Prețul de 3 lei pe kilogram l-a împins la acest gest.

Reporter: Ce veți face cu fasolea?

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

„O jumulim și o aruncăm. Atâta muncă, bani investiți, băgați în ele...”, a spus o doamnă.

Și vremea aduce pagube pentru fermieri.

Teodora Argint, reporter: Peste 20 de tone de pepene au fost aruncate în ultimele trei zile aici, la groapa de gunoi din Sadova. Din cauza grindinei, fructele zemoase au fost distruse în totalitate. Acestea urmau să se vândă cu prețuri cuprinse între 2 și 4 lei pe kilogram, în piețele en-gros din toată țara.

Mihai cultivă pepeni pe o suprafață de patru hectare.

Întreaga lui producție de anul acesta putrezește acum pe câmp.

Citește și: VIDEO Grindina și seceta lovesc, pe rând, culturile. Pagubele sunt de zeci de mii euro

Și vremea a afectat agricultura

„Le-am fi dat și pe puțin, normal! Dar cine cumpără așa ceva, dacă ele sunt făcute praf de la piatră? Nu vedeți cum sunt? Ia uitați loviturile! De la grindină. E cumplit! E foarte rău! Suntem vai de capul nostru! Suntem toți terminați, și eu, și fii-miu, și noru-mea”, a spus Mihai Mâniosu, fermier.

Îngropat în datorii, omul calculează cu amărăciune pagubele.

„Un miliard am băgat până acum! Un miliard și n-am scos un leu! Că nu mai... degeaba... se crapă în două, nu se mai coc! Am rămas datori, suntem datori, avem datorii!”.

În aceeași situație sunt producători din toată țara.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si