Rosiile carnoase si dulci, culese direct din gradina se vand in sistem autoservire la poarta casei unei familii de agricultori din comuna Giroc, de langa Timisoara.

Familia Lupusoru a accesat fonduri europene si a ridicat in curte trei sere cu legume.

Recolta zilnica de legume proaspete ajunge la 25 de kilograme. Straturile de rosii, ardei grasi sau capia au dat rod bogat sub atenta ingrijire a gospodarilor.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Oamenii folosesc legumele mai ales pentru consumul familiei si al prietenilor. Livreaza si la aprozare si restaurante, dar tot le ramane marfa in plus. Asa le-a venit ideea cum sa o valorifice ca sa nu se strice in ograda.

Rosiile, castravetii si ardeii sunt scosi la vanzare direct pe taraba instalata la poarta. Afacerea se bazeaza doar pe încredere, este fara vanzatoare si fara camere de supraveghere. Clientii consulta lista cu preturile la vedere, aleg marfa si pun banii intr-o cutie de metal cu capac.

Kilogramul de rosii costa 8 lei iar cel de castraveti 5 lei. Dovleceii si ardeii grasi se dau la bucata. Cumparatorii sunt incantati de idee.

Clientii lasa banii pentru legumele cumparate si isi iau singuri restul din cutie.

In zilele cu spor, familia vinde si 32 de kilograme de rosii pe zi. Nici un client nu a profitat pana acum fara sa plateasca, iar masa incarcata cu marfa ramane uneori afara chiar si pe timpul noptii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si