"După trei luni în arest, cei trei capi ai temutului clan interlop Caran au fost lăsați în libertate pentru acuzații care ajung de la șantaj până la tentativă de omor. Nu sunt dovezi împotriva lor- spune avocatul indivizilor. Cu toate acestea, stenogramele din dosar arată că liderii grupării ar fi controlat cu mână de fier locotenenții care comiteau ilegalități în numele lor. Atenție, sunt detalii care vă pot afecta emoțional!", a transmis Cristian Sabbagh.

Liderii clanului Caran, eliberați

Fix două luni au stat după gratii cei trei lideri ai temutului clan Caran. Aurel, Costel și Emil Răducanu sunt acuzați de fapte extrem de grave. De la șantaj, cămătărie și proxenetism până la tentativă de omor.

De altfel, anchetatorii spun că cei trei lideri interlopi nu s-ar fi implicat direct în faptele cu violențe, ci locotenenții lor ar fi fost cei care puneau în practică legile clanului. Discuțiile lui Costel Caran cu unul din fiii săi ar fi dovada răfuielilor purtate cu rivalii.

LUCIAN RĂDUCANU: Îl tai pe unul și fug toți!
CONSTANTIN RĂDUCANU: Dar știe ei dă-i dracu de aici...
LUCIAN RĂDUCANU: Mă, tată, dacă nu știau crezi că mai stăteau ei să se pună pe live-uri? Crezi că dacă nu știau, tati, se mai puneau pe live-uri? Se mai duceau la poliție?
CONSTANTIN RĂDUCANU: Avem cuțite la noi, da?
LUCIAN RĂDUCANU: De toate!
CONSTANTIN RĂDUCANU: Îi dau briceagul meu lui...

Dacă scoate unu briceagul tre să fugiți, nu? Scoate el, scoate-ți și voi...

Dintr-o altă interceptare ar reieși că indivizii erau înarmați și cu pistoale atunci când porneau la luptă. Costel Caran și fiul său au fost filați într-o mașină, atunci când cel din urmă ar fi scos un pistol și l-ar fi fluturat amenințător.

CONSTANTIN RĂDUCANU: Stai, bă, că te vede lumea, bă...
LUCIAN RĂDUCANU: Nu, că-i de jucărie tati...


CONSTANTIN RĂDUCANU: Băi nene, e de jucărie, vede lumea din mașină, sună la 112...

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

„Își iau măsuri de precauție în așa fel încât să se ajungă foarte greu la ei din perspectiva răspunderii... și atunci vorbesc despre o complexitate a muncii pe care polițiștii trebuie să o realizeze cât mai eficient cu miijloace destul de puține. În ultimii ani am văzut pedepse prea blande care în realitate nu au făcut decât să specializeze acești infractori, a declarat Cosmin Andreica, EUROPOL.

Liderii clanului ar fi pus stăpânire și pe cluburile și restaurantele de lux de pe bulverdul Decebal din capitală dar și din stațiunea Mamaia- unde cereau taxe de protecție, spun procurorii. Dar frații Caran și-ar fi extins activitatea infracțională și peste ocean- unde ar fi asimilat o grupare condusă de un apropiat al interlopului Rechinu’. Într-un singur an ar fi obținut de acolo, prin fraude bancare, cel puțin opt milioane de dolari americani, bani ce erau transportați ulterior în România.

Întrebat de anchetatori cum a făcut fabuloasa avere, Costel Caran s-a inspirat din modelul mafiei americane și le-a spus că a câștigat sume impresionante pe la cazinouri, bani pe care i-ar fi învestit și înmulțit.

Pe de altă parte, interlopii aveau legături și cu politicieni sau cu persoane publice. De nenumărate ori, Alex Bodi a fost filmat în compania Caranilor, la diversele petreceri cu maneliști vestiți.

Iar anul trecut, în noiembrie, când au fost săltați, Emil și Aurel Caran erau într-un restaurant de lux de pe Decebal, iar la masă cu ei fostul candidat la primăria sectorului 1, afaceristul Ciprian Ciceu.

Printre victime, potrivit anchetatorilor, s-ar fi numărat și maneliștii. De pildă, Țancă Uraganu ar fi fost obligat de locotenenții clanului să restituie banii pe care-i primea la dedicații. Cu toate că numele lui apare negru pe alb în rechizitoriul procurorilor și există chiar și interceptări telefonice, manelistul a negat că ar fi fost șantajat de cei din clanul Caran.

Și ginerele lui Ioan Niculae, fostul patron al Astrei Giurgiu, ar fi căzut pradă interlopilor, care l-ar fi lăsat fără două autoturisme de lux. Acesta, însă, nu s-ar fi lăsat intimidat și, potrivit procurorilor, i-ar fi amenințat pe șantajiști că-i dă pe mâna poliției!

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

Liderii clanului Caran sunt acuzați și că ar fi exploatat tinere să se prostitueze. Ei vor cercetați în continuare, sub control judiciar. Locotenenții lor, însă, au rămas după gratii, în arest preventiv.

Citește și: Frații clanului Caran au fost eliberați din arest! În acest dosar controversat sunt implicați Alex Bodi și ginerele milionarului Ioan Niculae


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: