„Românii ar putea afla astăzi data la care își aleg președintele. Până acum s-au luat în calcul două zile diferite, ambele în luna septembrie. Însă pentru a stabili concret data, liderii coaliției se întâlnesc să ia o decizie. Care sunt cele mai importante aspecte ce urmează să fie dezbătute, pe lângă stabilirea unei date de alegeri, știe colega mea, Diana Buzea”, a spus Silvia Ioniță.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO Coaliția a decis data alegerilor prezidențiale. Românii vor fi chemați la urne în septembrie

Liderii PSD-PNL încă se hotărăsc asupra datei la care să aibă loc alegerile prezidențiale

Diana Buzea, reporter: Liderii coaliției vor să decidă astăzi data alegerilor prezidențiale. Știm că au fost foarte multe neînțelegeri pe această temă pentru că, încă de la început, liberalii au vrut ca alegerile prezidențiale să fie în luna decembrie, în timp ce social-democrații au varianta de septembrie. Au făcut totuși un pas în spate liberalii, iar acum se discută în baza a doua date.

Vorbim despre 15 septembrie și 29 septembrie. Acestea sutn variantele care se află pe masa coaliției în acest moment. Totuși, liderii coaliției vor să ia cât mai repede o decizie. De altfel, premierul a cerut, încă de vineri, public, Ministerului de Interne să pregăteasc proiectul de hotărâre de guvern privind data alegerilor. Am putea vedea că intră în cursa pentru prezidențiale liderii celor două partide: PSD și PNL. Vorbim despre Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă.
Sunt și alte nume vehiculate: Mircea Geoană, Elena Lasconi și Diana Șoșoacă. Însă, până acum, și-au anunțat candidatura doar George Simion și Ana Birceal.

Citește și: Klaus Iohannis, felicitat de Ambasada SUA după ce a anunțat că nu mai luptă pentru conducerea NATO: „Suntem recunoscători pentru contribuțiile României”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si