Cel mai căutat terorist din lume a fost ucis, anunță Biden

" Sâmbătă, la ordinele mele, Statele Unite au coordonat un atac aerian la Kabul, în Afganistan, care l-a ucis pe emirul Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri.  S-a făcut dreptate şi acest terorist nu mai este", a adăugat Joe Biden”, a transmis el live de la Casa Albă. 

Citeste si: Joe Biden, discuție telefonică cu Xi Jinping despre războiul din Ucraina și criza din Taiwan

Atacul cu dronă a fost efectuat folosind două rachete Hellfire şi fără nicio prezenţă militară americană la sol, potrivit președintelui, care a amintit capacitățile incredibile ale SUA în această privință. 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Zawahiri era unul dintre cei mai căutaţi terorişti din lume, iar Statele Unite promiteau 25 de milioane de dolari pentru orice informaţie care ar fi putut permite să-l găsească.

El preluase conducerea grupării juhadiste în 2011, după moartea lui Osama Ben Laden, ucis de un comando american în Pakistan. 

Vinovat de atacul turnurilor gemene

Președintele adaugă faptul că Zawahiri era considerat responsabil de atentatele turnurilor gemene de la 11 septembrie, în urma cărora au fost ucişi aproape 3.000

de oameni în Statele Unite. 

Moartea sa va permite familiilor victimelor ucise la 11 septembrie 2001 "să întoarcă pagina" și să încheie un capitol, a declarat preşedintele democrat.

Citeste si: Incident dramatic în SUA! Un copil de 4 ani a tras focuri de armă într-un grup de polițiști

Ayman al-Zawahiri a fost văzut "î n mod repetat şi pentru perioade lungi de timp pe balcon unde a fost lovit în cele din urmă"

de atac în capitala afgană, a adăugat el.

Predecesorul său, Abdullah Ahmed Abdullah, a fost ucis în august 2020 pe străzile din Teheran de agenţi israelieni în timpul unei misiuni secrete.

 

Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si