Autoproclamatul pastor Paul Mackenzie s-a prezentat luni în fața judecătorilor din orașul kenyan Mombasa, alături de alți 94 de suspecți, într-unul dintre cele mai grave cazuri de decese în masă legate de religie. 

Citește și: Elon Musk, interviu exploziv cu Donald Trump. Fostul președinte al SUA revine în forță pe rețeaua X

Liderul cultului religios din Kenya ar fi încurajat peste 400 de adepți să moară de foame, însă a pledat nevinovat.

Paul Mackenzie a fost arestat în aprilie anul trecut, după ce 429 de cadavre, inclusiv copii, au fost dezgropate din gropi comune din Shakahola, o pădure îndepărtată aflată la vest de orașul Malindi.

Majoritatea cadavrelor prezentau semne de foame și răni." Nu a mai existat niciodată un astfel de caz de omor din culpă în Kenya”, a declarat procurorul Alexander Jami Yamina, potrivit BBC News.

"Masacrul pădurii Shakahola” a șocat o lume întreagă

Procuratura spune că peste 400 de martori vor depune mărturie în următoarele patru zile.

Suspecții vor fi urmăriți penal în temeiul unei legi referitoare la pactele de sinucidere.

Când cazul a izbucnit anul trecut, el a devenit cunoscut sub numele de "Masacrul pădurii Shakahola”.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Nouă avertizare de ploi torențiale în județe deja devastate de inundații. Zonele vizate de vreme severă. HARTĂ- wowbiz.ro

Paul Mackenzie le-ar fi spus adepților săi că vor ajunge mai repede în rai dacă ar înceta să mănânce.

Mackenzie se confruntă, de asemenea, cu alte două procese: unul pentru terorism, care a început în iulie și altul pentru acuzații de abuz asupra copiilor, care include supunerea copiilor la tortură, agresiune, cruzime față de copii și încălcarea dreptului copilului la educație- acuzații pe care bărbatul le neagă.

Adepții erau torturați înainte de "întâlnirea cu Iisus"

Supraviețuitorii spun că un ordin masacru al sectei afirma că tocmai copiii trebuie să fie primii care se înfometează. Apoi cei necăsătoriți, femeile, bărbații și, abia în ultimul rând, conducătorii bisericii.

Paul Mackenzie și-a înființat Biserica Internațională Good News în 2003, dar a spus că a închis-o în 2019.

Pastorul și-a încurajat adepții să se mute în pădurea Shakahola și să se pregătească pentru sfârșitul lumii pentru a-l "întâlni pe Isus”.

Pastorul Mackenzie ar fi deținut 800 de acri din pădurea izolată, unde nu există o rețea de telefonie mobilă.

Pădurea a fost împărțită în diferite zone și a primit nume de locuri biblice, cum ar fi Iudeea, Betleem și Nazaret.

Citeste si: Lucrurile pe care Daniela Gyorfi nu suportă să le audă din partea celor din jur. „Nu toată lumea trebuie să mă placă. Mă deranjează când se iau de ceva foarte personal.”- kfetele.ro

Citeste si: Povestea emoționantă a cățelului-erou Fiki care și a salvat stăpânul din calea puhoaielor de la Galați- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

În luna martie a acestui an, autoritățile au predat rudelor cadavrele unor victime, după ce luni de zile le-au identificat prin teste ADN. Până acum au fost returnate 34 de cadavre.

Paul Mackenzie a predicat că educația formală era satanică și fusese arestat anterior pentru că a încurajat copiii să nu meargă la școală.

De asemenea, ar fi încurajat mamele să evite să solicite asistență medicală în timpul nașterii și să nu-și vaccineze copiii.

Kenya este o țară profund religioasă, în care 85% din populație se identifică ca fiind creștini. Au existat și alte cazuri anterioare de oameni ademeniți în biserici sau culte periculoase, nereglementate.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si