Limba turcă și alfabetizarea în era digitală

Ebubekir Sahin, președintele Consiliului Audiovizualului din Turcia: „Alfabetizarea media în era digitală este un subiect foarte important. Desigur că se folosește și în educație pentru că are efecte puternice. De asemenea, are beneficii și pentru comerțul online, precum și în alte activități, dar trebuie folosită în locul și la timpul potrivit.”

Este cel de-al treilea workshop organizat cu acest subiect la care au participat numeroase personalități.

Seref Ates, președintele Institutului Yunus Emre: „Există multe amenințări. Cum ar fi amenințarea agresivă sau dezvăluirea vieții personale, sau cum trebuie folosite rețelele sociale. Aceste subiecte vor fi dezvoltate  la atelier prin metode ușoare de învățare  pentru copii și adolescenți. În acest fel ei vor află cum să se apere.”

Evenimentul a fost organizat de către Consiliul Superior al Audiovizualului din Turcia impreună cu Institutul Yunus Emre și cu participarea extraordinară a ambasadorului Turciei la Bucureşti, Excelenţa Sa Füsun Aramaz.

Füsun Aramaz, ambasadorul Republicii Turcia la București: „Rețelele sociale atrag, în mod special, atenția, mai ales a tinerilor și mențin totodată importanța lecturii cărților. Observăm că tinerii urmăresc intens știrile sau unele publicații de pe rețelele de socializare.”

Citeste si: Kanal D, lider de audiență în Prime Time, cu serialul “Fiica ambasadorului”

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Prezent la deschiderea atelierului, fostul premier român Victor Ponta a ținut un discurs chiar în limba turcă.

Victor Ponta, fost prim-ministru al României: „Îmi cer scuze pentru turca mea, dar o să lucrez mai mult ca să învăț limba voastră frumoasă și foarte grea.

Trăim în era digitală, dacă vrem sau nu, suntem toți dependenți, nu? De telefoane, de internet, ca orice lucru pe care l-a inventat omenirea, poți să-l folosești la ceva bun sau poți să-l folosești la ceva rău. ”  

Subiecte precum protejarea confidențialității digitale, combaterea hărțuirii cibernetice, protejarea datelor cu caracter personal și asigurarea consumului media conștient vor fi explicate copiilor folosind tehnica povestirii.

Guven Gungor, președinte al Asociației Oamenilor de Afaceri Turci: „În zilele noastre, viața fără rețelele sociale și media este de neimaginat. Vorbim despre acestea chiar acum, aici, unde ne aflăm, în momentul acesta. A început să facă parte din viețile noastre, dar trebuie să fim atenți de pe ce site-uri luăm informațiile corecte și bune.”

Citeste si: Klaus Iohannis a semnat numirea lui Marcel Boloş la Ministerul Digitalizării

Atelierul a continuat cu o sesiune de autografe oferite de scriitorul Hayati İnanç.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Hayati İnanç, sciitor: „Este vorba despre a fi un om bun, despre familie și de ce ne aflăm pe lumea aceasta, care este misiunea noastră și unde ne îndreptăm.” 

Întărirea legăturilor culturale ale cetățenilor turci care trăiesc în străinătate vor continua în cadrul unei noi ediții a workshop-ului: "Limba turca si alfabetizarea media în era digitală” planificat intr-un alt oras european.”

Citeste si: Primăriile și instituțiile digitalizate din România, premiate în cadrul unei gale


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si