Presedintele a avut astazi o noua runda de consultari la Palatul Cotroceni. De asta data, ferit de ochii presei, seful statului a discutat cu liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, cu seful PRO Romania, Victor Ponta, presedintelePMP, Eugen Tomac si cu liderul minoritatilor.

Cel mai probabil a vrut sa afle daca se poate baza pe voturile lor, in cazul in care il va nominaliza pe Ludovic Orban pentru functia de premier.

Presedintele PNL pare sigur ca va ajunge la Palatul Victoria. S-a intalnit azi cu guvernatorul BNR, Mugur Isarescu. Zambitori, cei doi au postat o fotografie pe site urile de socializare. Dar situatia liberalilor se complica de la o zi la alta.

Citeste si: Ponta va sta pe scaunul lui Dragnea? Mutare ȘOC înainte de noul guvern

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Motiunea a trecut cu 238 de voturi. Liberalii s-au bazat pe parlamentarii partidului condus de Victor Ponta, pe voturile ALDE si chiar pe 4 tradatori. Doar ca dupa noile calcule politice, situatia nu este tocmai roz pentru liberali. Ponta s-a sucit si anunta ca nu este dispus sa ii dea voturile lui Orban.

Si ALDE pune conditii.

Asa ca seful liberalilor este zilele acestea in pelerinaj pe la toti liderii care l-ar putea ajuta sa isi treaca Guvernul. Primii curtati au fost cei de la minoritati.

Ce nume sunt vehiculate pentru ministerele Apărării, Finanțelor și Sănătății

Peste weekend si lista de ministri s-a modificat. Liberalii ar urma sa vina in Parlament cu un Guvern in care specialistii au o pondere mai mare decat membri de partid.

Astfel Apararea ar putea ajunge pe mainile sefului statului major, Nicolae Ciuca, iar de Finante ar urma sa se ocupe Cristian Paun, profesor la ASE. La ministerul Sanatatii, in carti este managerul Spitalului Judetean Suceava, Vasile Rîmbu.

Cat priveste justitia, Alina Gorghiu ar urma sa fie inlocuita cu un tehnocrat.

Citeste si: Cum va arăta Guvernul Orban. Surse: Rareş Bogdan şi Raluca Turcan nu sunt printre miniștri


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si