In articol:
Imaginea de care a dat cu ochii o româncă înfioară: pereții murdari, unul cu tencuiala căzută și altul spart, ar fi dintr-un hotel de 3 stele, situat pe litoralul bulgăresc.
Dezamăgiți de litoralul bulgăresc
Clienta regretă enorm că s-a cazat aici, dar spune că prețul a atras-o. În aceeași plasă pică și alți români: abia la destinație află că au nimerit prost.
„Avem un dormitor cu paturi alăturate... Deși eu nu am cerut așa, am cerut dublu (n.r. ca dimensiune).”
Citeste si: Mamaia rămâne fără turiști. Unde fug românii
Prețuri mari, condiții mizere
Lipsa patului dublu avea să fie cea mai mică problemă a acestei femei: s-a cazat într-un resort de lux al vecinilor alături de fetiță și a achitat 1.000 de euro pentru 4 nopți. Dezamăgirea cea mai mare a fost când a realizat că nu sunt singure în cameră:
Sandra, turistă din Bulgaria: Aveam furnici, și m-am dus la recepție și cred că le-am spus de vreo 3-4 ori, pe lângă faptul că engleza lor este varză, le-am spus de cateva ori să facă ceva în privința acestora și
În banii plătiți, aceeași clientă se-aștepta să aibă parte de tot confortul. În schimb, a aflat de la recepție că trebuie să facă economie.
Sandra, turistă din Bulgaria: Aveam aer condiționat într-o cameră, bine, aveam în toate dar într-una nu aveam telecomandă și mi-au zis sa deschid aerul în celelalte camere și să deschid ușa să intre aerul și acolo.
Și hotelurile all-inclusive au tot mai mulți nemulțumiți. Spre deosebire de alte veri, când mesele bogate îi făceau pe mulți să se întoarcă acasă cu kilograme-n plus, acum mâncarea e oferită de angajați în porții atent chibzuite. Discreția din farfurii nu e pe placul tuturor:
„Ce aș putea să mânânc, în afară de cartofi prăjiți...aa pastele acelea le-am avut în fiecare seară...”
„Impropriu spus, am mâncat, pentru că nu am mâncat, nu prea sunt chestii pe care aș putea eu să le mânânc, ou, mult ou, iar ou, niște cârnați care nu prea arătau drăguț, cașcaval care avea gust de plastic, roșii, care nu prea erau roșii...”
Citeste si: Plajă de chiștoace
Pe plajă, aceeași dezamăgire
Șezlongurile se ocupă la 5 dimineața și nu se mai eliberează până seara:
„Deci pur și simplu vin și își agață aici la umbrelă, un tricou, o pereche de chiloți, izmene, nu știu dar mi se pare foarte, foarte urât! Nu mi se pare normal, tu hotel de 5 stele, să nu ai niște locuri rezervate pentru oaspeții tăi!”
De la un capăt, la celălalt, litoralul bulgăresc oferă de toate, dar și cere ca să viziteze castelul din Balcic, românii sunt obligați să plătească două bilete: pentru a-i vedea încăperile și pentru grădina care-l înconjoară.
„Deci practic, vrei, nu vrei, ca să poți vizita castelul trebuie să-ți cumperi un bilet de 19 euro, leva mă scuzați. felul cum au conceput acest truc mișelesc, este o înșelătorie, putem să-o considerăm înșelătorie, abolut, este o înșelătorie în toată splendoarea, cu toată definția. Nu! Așa ceva nu se face! Rușine!”
Citeste si: VIDEO- După taxa de cearșaf pe plajă, pe litoral a apărut...taxa în funcție de mărimea cearșafului
Anul trecut, peste aproximativ 1 milion de români şi-au petrecut vacanţele la vecinii bulgari. Din estimările specialiștilor, vara aceasta vor fi mai puțini. Grecia conduce detașat în preferințe.