UPDATE: Președintele american Joe Biden, după vizita de miercuri, în Israel: „Nu sunteţi singuri, cât timp Statele Unite vor fi alături de voi. Însă nu trebuie să vă lăsaţi mistuiţi de furie!"

Joe Biden a anunțat la Tel Aviv că în urma exploziei de la spitalul din Fâșia Gaza au murit aproximativ 2.000 de persoane, iar Hamas sunt responsabili de atac.

„Hamas a comis atrocități care ne-a adus aminte de cele mai rele produse de ISIS.

Nu există scuze. 7 octombrie, o sărbătoare evreiască importantă s-a transformat în cea mai rea zi a poporului evreu de la Holocaust încoace. (…) Nu vom repeta această greșeală, nu vom sta degeaba, nu astăzi, nu mâine, niciodată. Lucrăm cu parteneri din întreaga regiune ne folosim toate mijloacele pentru a-i aduce acasă pe cei captivi. Pentru mine ca președinte american nu există prioritate mai mare decât eliberarea ostaticilor americani.

Pentru cei care și-au pierdut o persoană îndrăgită știu că aceștia nu vor dispărea pentru totdeauna, nu sunt pierduți, rămâne dragostea pentru ei. Să zâmbiți când treceți pe lângă un loc care vă aduce aminte de ei. Atunci când veți zâmbi, veți știi că ați reușit și că teroriștii nu vor reuși să vă înfrângă”, a transmis, miercuri, Biden.

Președintele Joe Biden a declarat că a cerut cabinetului israelian să fie de acord cu livrarea ajutoarelor în Gaza.

UPDATE: Biden spune că datele de la Pentagon sunt motivul pentru care crede că nu Israelul a fost în spatele exploziei de la spital.

Întrebat de jurnaliștii din Israel, care este motivul pentru care el este convins că israelienii nu s-au aflat în spatele exploziei de marți de la spitalul din Gaza, Biden a oferit un răspuns:

„Datele pe care mi le-a arătat Departamentul meu de Apărare", a răspuns preşedintele SUA, potrivit News.

UPDATE: Joe Biden, discuții cu  premierul israelian Benjamin Netanyahu: „America e alături de voi”.

Joe Biden, vizită istorică în Israel. Speranțele de pace pentru Orientul Mijlociu se bazează pe deciziile lui

Joe Biden, vizită istorică în Israel. Speranțele de pace pentru Orientul Mijlociu se bazează pe deciziile lui

[Sursa foto: Profimedia]

Președintele SUA și-a exprimat solidaritatea față de situația fără precedent cu care se confruntă Israelul în aceste momente.

„Știu că lumea întreagă e alături de voi, dar mi-am dorit să fiu aici. Organizația teroristă Hamas (n.red. SUA consideră Hamas grupare teroristă) a omorât foarte mulți oameni. Oamenii care au fost luați ostatici... nici nu vreau să îmi imaginez prin ce trec. Nu îmi pot imagina. Vreau să trec peste aceste suferințe și să îi aduc pe oameni acasă. America e alături de voi. Acestea nu sunt niște momente ușoare, dar suntem alături de voi. Israelul a răspuns față de aceste atacuri. Veți avea tot ce aveți nevoie pentru a continua această luptă. Trebuie să fim conștienți că Hamas nu reprezintă toți palestinienii. Știu că sunt oameni acolo care suferă în aceste momente.

Am asistat la explozia de la spitalul din Gaza, care a creat foarte multă suferință poporului palestinian. Pe baza a ceea ce am văzut, se pare că explozia a fost provocată de cealaltă tabără, nu de voi. Dar există o mulțime de oameni care nu sunt siguri, așa că trebuie să depășim o mulțime de lucruri”,

a spus președintele Americii, Joe Biden, într-o discuție cu premierul israelian, potrivit Euronews.

Joe Biden, vizită istorică în Israel. Speranțele de pace pentru Orientul Mijlociu se bazează pe deciziile lui

Joe Biden, vizită istorică în Israel. Speranțele de pace pentru Orientul Mijlociu se bazează pe deciziile lui

[Sursa foto: Profimedia]

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

UPDATE: Declarațiile făcute de președintele SUA, Joe Biden

"Vreau să vă mulțumesc pentru că ați venit astăzi aici și pentru sprijinul fără echivoc pe care l-ați acordat Israelului în aceste vremuri dificile, un sprijin care reflectă voința covârșitoare a poporului american", i s-a adresat premierul Benjamin Netanyahu președintelui american Joe Biden.

"Am văzut sprijinul dumneavoastră în fiecare zi în amploarea și profunzimea cooperării pe care am avut-o de la începutul acestui război". Netanyahu spune că această cooperare este "cu adevărat fără precedent".

Joe Biden, vizită istorică în Israel. Speranțele de pace pentru Orientul Mijlociu se bazează pe deciziile lui

Joe Biden, vizită istorică în Israel. Speranțele de pace pentru Orientul Mijlociu se bazează pe deciziile lui

[Sursa foto: Profimedia]

"Sunt aici pentru un motiv simplu. Vreau ca toată lumea să scrie că SUA este un lucru clar. Teroriștii au omorât peste 1000 de oameni și au luat foarte mulți oameni ostatici, inclusiv copii. Este dincolo de înțelegerea mea.

Trebuie ca în răspunsul pe care îl aveți să ne asigurăm că aveți ceea ce vă trebuie pentru a răspunde și ne vom asigura că așa se întâmplă. 

În ceea ce privește explozia de la spitalul de ieri, din ce am văzut se pare că a fost o lovitură dată de inamic, dar sunt foarte mulți care nu sunt de acord cu acest lucru.

Lumea este atentă la ceea ce se întâmplă aici, nu numai SUA, ci și alte state.

Domnule prim-ministru, sunt foarte fericit că sunt înapoi în Israel, vă mulțumesc că m-ați primit. Vreau să felicit oamenii din Israel pentru curajul lor”, a susșinut președintele american Joe Biden.

UPDATE: Joe Biden a aterizat cu întârziere în Israel

Președintele SUA a ajuns pe aeroportul din Tel Aviv cu întârziere. Joe Biden a ales să meargă în Israel într-una dintre cele mai cruciale zile de la începutul războiului. Autoritățile au luat măsuri fără precedent.

Liderul Statelor Unite ale Americii ajunge astăzi la Israel. Este o vizită prin care SUA arată susținerea Israelului în contextul războiului cu Hamas. Este o zi fără precedent pentru Statele Unite, vizita președintelui Biden desfășurându-se în plin război.

Liderul de la Casa Albă a ajuns la Israel la ora 11:00.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Vizită istorică a lui Joe Biden în Israel

Joe Biden merge în Israel. Este o zi istorică ținând cont de conflictele dintre Israel și Hamas. Mai mult decât atât, vizita de astăzi ar decala cu o zi atacurile Israelului în Hamas pentru că autoritățile americane nu ar accepta ca liderul SUA să ia parte la o înrăutățire a răspunsurile celor două părți beligerante.

BBC spune că Joe Biden se întâlnește cu premierul israelian Netanyahu într-o "întâlnire bilaterală restrânsă foarte mică". Apoi, liderul american „va avea ocazia să se întâlnească cu unii dintre primii respondenţi israelieni care se pun cu curaj în pericol ca răspuns la aceste atacuri Hamas”.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate, John Kirby, a spus că Biden va pune „întrebări dificile”.

Citește și: Klaus Iohannis a participat la reuniunea extraordinară a Consiliului European: ,,Țara noastră susţine fără echivoc dreptul legitim al Israelului la autoapărare''

Președintele american se va întâlni apoi cu familiile care au trecut prin pierderea unei persoane dragi sau ai căror apropiați sunt ostatici. Joe Biden va face declarații publice, și va participa apoi la o scurtă întâlnire cu președintele israelian Herzog.

Vizita lui Joe Biden în Israel presupune riscuri: fizice şi politice ținând cont de conflictul în desfășurare.

Noaptea trecută a avut loc o explozie la un spital din Gaza. În urma dezastrului aproximativ 500 de persoane care se adăposteau acolo au murit. Cele două părți beligerante aruncă vina una pe cealaltă, fără a fi clar cine a lansat racheta.

Citește și: Marcel Ciolacu face astăzi o vizită oficială la Kiev. Programul vizitei

În acest sens, purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate a spus: „Nu am fi făcut această călătorie dacă nu am fi crezut că o putem face într-un mod sigur şi eficient pentru preşedinte”, a declarat John Kirby reporterilor de pe Air Force One în drum spre Tel Aviv.

Iordania a anulat întâlnirea de astăzi cu președintele american Joe Biden.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si