"Se agravează situația în satul aflat pe o pungă de gaz metan din județul Dolj. Au fost descoperite acumulări periculoase într-o nouă locuință, iar proprietara a fost convinsă cu greu să-și părăsească gospodăria. Abia astăzi a sosit în zonă o firmă specializată care va face un studiu geofizic. Din păcate, rezolvarea este încă departe", a transmis Cristian Sabbagh.

Crește pericolul în zona exploziei din Dolj

"Cert e că nu mai e de stat, o perioadă, cel puțin, e un pericol mare. Sunt în casă niște valori care în urmă cu câteva ore nu erau. Ceea ce înseamnă că se răspândesc destul de repede", au spus nepoții unei femei.

O concentrație îngrijorătoare de gaz metan a fost găsită într-o locuință aflată în vecinătatea casei explodate, asta deși până astăzi, măsurătorile au indicat valori periculoase doar în fântână.

"- Concentrația maximă pe care am descoperit-o în interior a fost 4,5 la sută, în zona camerei de locuit. Iar în bucătărie 8 la sută.
- De la ce procent este pericol?
- 4-5 la sută.
- Deci la doamna?
- La doamna, da, se încadra în limita de pericol", a declarat Marian Costea, maior ISU Dolj.

Cum își explică pompierii descoperirea unei noi zone cu depășiri?

"În zilele trecute nu am avut concentrație în interiorul camerei. Asta este, a fost o... ciudățenie!", a spus un pompier.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Situația i-a îngrijorat pe nepoții femeii, care au venit s-o evacueze. Cu greu a acceptat bătrâna de peste 80 de ani să-și părăsească locuința pentru o perioadă.

"Dacă mor, mor și gata!", a spus o localnică.

"Am convins-o cu greu, dar merge până la urmă. Domnii spun că e un risc de a sta în casă, să nu se întâmple și a doua tragedie și trebuie să o luăm. Gazul e foarte pervers, n-are miros, n-are... te omoară așa...", au spus nepoții femeii.

De altfel, situația pare să se agraveze de la zi la zi. Patru fântâni și un puț din sat au în interiorul lor o concentrație de gaz de sută la sută.

Autoritățile au chemat la fața locului singura firmă specializată în astfel de cazuri din România. Un studiu ar trebui să arate cât de mare este rezerva de gaze din subsol.

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

"Dacă e nevoie, noi ne apucăm de lucru și mâine, important este ca autoritățile locale de aici să obțină autorizațiile necesare", a declarat Nicolae Petrișor, reprezentant firmă.

Citește și: VIDEO- Se fac măsurători în satul din Dolj, unde o casă a explodat. Specialiștii caută soluții tehnice


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro: