„Problemele au început încă de toamna trecută când un crater uriaș a apărut în curtea unor localnici. De atunci și locuințele lor se crapă de la o zi la alta”, a transmis Simona Pătruleasa, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Case în pericol de a fi înghițite de pământ

Viața liniștită din orașul Slănic, județul Prahova, s-a transformat într-un coșmar pentru această femeie și soțul ei.

În luna noiembrie a anului trecut o groapă uriașă a apărut în curtea oamenilor, iar de atunci problemele s-au ținut lanț.

„Ne-am trezit cu un crater la dimensiunea de jumătate de metru. În momentul acela noi am anunțat. Nu s-a făcut timp de trei luni, efectiv nimic. Ne-au lăsat pur și simplu să pice și casele și munca și tot. Efectiv nu i-a păsat nimănui”, a spus femeia.

Citește și: Ai rămas fără permis pentru 30 de zile? Ce trebuie să faci ca să reduci perioada de reținere a permisului de conducere

Casele de pe trei străzi ar fi afectate de aceste alunecări de teren, iar oamenii spun că vina ar fi a salinei din Slănic.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

„Situația este foarte gravă pentru că se deplasează terenul și se mișcă casa care va deveni o ruină dacă cineva nu intervine. Am fost la primărie, ne-au spus că nu e treaba primăriei, că e treaba salinei. Salina, în urma sesizării mele, mi-au dat un răspuns că nu e treaba lor”, a spus un localnic.

Autoritățile locale spun că au convocat comitetul pentru situații de urgență și că au luat măsuri încă din momentul în care problema a fost anunțată.Împreună

cu Salina Slănic am colaborat și am adus la un nivel groapa respectivă.

„Undeva, la o anumită adâncime, au fost niște ape subterane unde particulele fine s-au spălat, s-au dus efectiv și s-a produs o tasare a muntelui, în urma precipitațiilor, apele pluviale și s-a lăsat terenul”, a explicat Daneluș Alionte, viceprimar Slănic.

Responsabilii nu au anunțat și dacă pot fi găsite soluții pentru ca pământul să nu se surpe și mai mult. Între timp, unele familii au primit locuințe provizorii, dar sunt și oameni care au ales să trăiască, în continuare, în casele afectate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si