„O antenă montată pe un bloc din Brașov a creat isterie printre locatari. Oamenii se tem că, odată pusă în funcțiune, instalația le va afecta sănătatea și se vor îmbolnăvi pe capete. Speriați că antena, care ar trebui să acopere semnalul în zona respectivă, le va face rău, locatarii au făcut o plângere și la Poliție”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Antenă montată pe un bloc din Brașov, motiv de spaimă pentru locatari

„Antena asta poate să ne producă cancer, poate să ne producă leucemie, poate să ne afecteze sistemul nervos și multe alte boli poate să ne provoace”, este părerea unui locatar.

De aproape două săptămâni doamna Maria nu mai are liniște. Locuiește la ultimul etaj al unui bloc din Brașov, iar de curând a văzut că pe terasa imobilului a răsărit o construcție metalică, ciudată. A aflat că acolo urmează să fie montată o antenă de telefonie mobilă, care să acopere semnalul în zonă. Numai că femeia este măcinată de gândul că radiațiile i-ar putea afecta sănătatea.
„- Eu stau chiar la ultimul etaj.
- Vă sperie și mai tare?
- Mă sperie și mai tare, normal că mă sperie. Să se dea jos acea antenă, să se pună undeva într-un câmp, să nu afecteze viețile oamenilor”,

a spus doamna Maria.
Blocul are două scări administrate de două asociații de locatari diferite. La scara unde a fost montat scheletul metalic, proprietarii și-au dat acordul pentru instalarea antenei, în schimbul unei chirii lunare. Ceilalți vecini, însă, sunt revoltați că nu li s-a cerut și lor acordul, deși acoperișul este un bun comun al blocului.
„E periculos. Deci nu e de glumă. Așa ceva numai în filmele cu proști.
Vrea ca noi să murim fără să vrem. Ei să moară cu bani în buzunar. Le-au dat bani pentru coșciug”,
a mai spun o persoană.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Salarii scăzute pentru 1,8 milioane de angajați din România

„Radiație, radiație, toată lumea. E o psihoză de asta. Eu mâine dacă vreau să vând apartamentul sau ceva de aici nu-l mai cumpără nimeni că vede ditamai antena acolo, s-a terminat, au fugit”, a mai spus alt locatar.
Construcția antenei a început pe 17 octombrie, iar lucrarea trebuie finalizată până în luna decembrie. Situația a fost semnalată de un consilier local din Brașov și va fi dezbătută la următoarea ședință de plen care va fi organizată la primărie.
„Am făcut câteva sesizări pe care le-am depus chiar astăzi la Primăria Municipiului Brașov, cu semnături din partea cetățenilor. Oamenii sunt foarte supărați că nu li s-a cerut acordul. Aici e vorba de un imobil comun și s-a luat acordul doar dintr-o singură scară.

Să încercăm împreună cu primăria să rezolvăm problema cetățenilor din această zonă ”, a explicat Adrian Codreanu, consilier local.
Locatarii nemulțumiți au sesizat și Poliția Locală, iar reprezentanții instituției spun că acestea sunt lucrări de mică amploare, specifice rețelelor de telefonie mobilă, pentru care legea nu impune acordarea unei autorizații de construire din partea municipalității.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si