George a absolvit facultatea la Cluj și vrea să se întoarcă acasă, la Oradea. Apartamentul nou construit în care ar vrea să se mute îl costă însă mai mult decât poate să suporte financiar. În plus, nici pe reducerea cotei TVA de la 19 la 5 procente, promisă de stat, nu s-a putut baza. Legea a fost amânată deși ar fi trebuit să intre-n vigoare la începutul acestui an.

„Prețurile sunt ridicate. Am așteptat cu pandemia să scadă, m-am așteptat să primesc și reducerea de la stat cu TVA-ul, dar din păcate nu s-a întâmplat acest lucru. Mi-e tare frică să nu crească prețul. Aceasta este marea problemă”, spune bărbatul.

Locuințele luxoase și spațioase, noua investiție preferată a românilor

Potrivit statisticilor, în România, cererea pentru locuințe cu o valoare de peste 100 de mii de euro s-a dublat în 2020 cu toate că dezvoltatorii au menținut prețurile ridicate. Boom-ul imobiliar- înregistrat într-o perioadă în care mulți au fost atenți la cheltuieli- își face simțite efectele și acum, spun specialiștii.

La început de an, românii caută mai ales case în zone rezidențiale cu teren și facilități de lux.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

„Am obsevat, la noi cel puțin, o creștere de 20% a numărului de vânzări către clientul final. Astfel putem să spunem că prețurile nu doar că nu au scăzut în perioada de pandemie, ba chiar s-au păstrat și au crescut”, spun reprezentanții agențiilor imobiliare.

Mulți români investesc deja în a doua locuință

Să luăm ca exemplu această casă exclusivistă de 300 de metri patrați- are living spațios, patru dormitoare, trei băi, două dressing-uri, grădină și piscină.

Proprietarul o vinde cu 450 000 de euro și n-ar vrea să mai lase din preț.

„Dacă cineva vine cu o intenție bună, se poate vorbi, se poate negocia. Puțin, dar nu mult, sincer”, spun proprietarii.

O mare parte din cei care și-au cumpărat o casă sau un apartament anul trecut au ales să investească într-o a doua locuință. Specialiștii au pus impulsul înregistrat pe piața imobiliară sub semnul schimbărilor generate de pandemie.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si