Nici elevii si nici parintii nu inteleg cum de cineva care are media 6 la evaluarea nationala poate prinde un loc la un liceu- iar altcineva- cu o medie peste 8 sau chiar peste 9- ramane pe dinafara.

E si cazul Anei. Avea media 7.20, a bifat 30 de licee dar a fost respinsa peste tot.

Tatal fetei: Nu a fost repartizata la niciun liceu si ultima medie de intrare la una dintre optiunile ei este aceeasi cu cea pe care a avut-o si ea si sunt curios

care e proceduta, atata tot.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

In aceeasi situatie absurda se regasesc multi elevi. O alta mama a batut la portile Inspectoratului ca sa inteleaga de ce fiul ei nu a fost acceptat la niciun liceu din Capitala.

Mama: Au fost mai multe, au fost 21 de optiuni trecute, insa acesta a fost principalul, unde se intra cu 6:30 si se pare ca desi a avut 7.89, nu a intrat.

In toata tara, peste 5.000 de absolventi de gimnaziu au ramas nerepartizati la licee.

Culmea e ca multi au medii peste 9 si sunt scoli in care ultima medie de admitere a fost putin peste doi.

S-a intamplat asta din pricina sistemului computerizat care face repartizarile in functie de prioritatile bifate de elevi.

Mai exact, cineva cu media 7- de pilda- care a pus in capul listei un liceu anume este admis acolo, iar celalalat cu o medie mai mare- care a pus acelasi liceu dar pe o pozitie mai joasa- este respins.

In alte cazuri, elevii au ramas pe dinafara pentru ca nu au trecut suficiente licee pe fisa de inscriere.

A doua etapa a repartizarii se va desfasura in zilele de 19 si 22 iulie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si