Nici elevii si nici parintii nu inteleg cum de cineva care are media 6 la evaluarea nationala poate prinde un loc la un liceu- iar altcineva- cu o medie peste 8 sau chiar peste 9- ramane pe dinafara.
E si cazul Anei. Avea media 7.20, a bifat 30 de licee dar a fost respinsa peste tot.
Tatal fetei: Nu a fost repartizata la niciun liceu si ultima medie de intrare la una dintre optiunile ei este aceeasi cu cea pe care a avut-o si ea si sunt curios
care e proceduta, atata tot.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Planta aromatică apreciată de români ca și condiment, care trăiește mai mult decât omul: Specialist BRGV: „Este antiinflamator”- antena3.ro
Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro
In aceeasi situatie absurda se regasesc multi elevi. O alta mama a batut la portile Inspectoratului ca sa inteleaga de ce fiul ei nu a fost acceptat la niciun liceu din Capitala.
Mama: Au fost mai multe, au fost 21 de optiuni trecute, insa acesta a fost principalul, unde se intra cu 6:30 si se pare ca desi a avut 7.89, nu a intrat.
In toata tara, peste 5.000
de absolventi de gimnaziu au ramas nerepartizati la licee. Culmea e ca multi au medii peste 9 si sunt scoli in care ultima medie de admitere a fost putin peste doi.
S-a intamplat asta din pricina sistemului computerizat care face repartizarile in functie de prioritatile bifate de elevi.
Mai exact, cineva cu media 7- de pilda- care a pus in capul listei un liceu anume este admis acolo, iar celalalat cu o medie mai mare- care a pus acelasi liceu dar pe o pozitie mai joasa- este respins.
In alte cazuri, elevii au ramas pe dinafara pentru ca nu au trecut suficiente licee pe fisa de inscriere.
A doua etapa a repartizarii se va desfasura in zilele de 19 si 22 iulie.