„A fost cod roșu de furtuni în mai multe județe din țară, iar vântul a suflat cu 90 de kilometri pe oră și s-a comportat ca o tornadă. Acoperișul unui bloc a fost smuls cu totul și aruncat pe bulevard, iar în alte orașe, grindina cît pumnul a făcut pagube mari”,  a spus Simona Pătruleasa.

Citește și: VIDEO Val de căldură intensă peste Capitală! „Cupola de foc” a acoperit Bucureștiul

Vremea a făcut pagube însemnate

Acoperișurile blocurilor din Hunedoara au fost smulse de vântul cu aspect de tornadă. Unul dintre locuitori a surprins momentul în care furtuna a început să facă pagube serioase și să pună în pericol pietonii și șoferii.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Și în județul Caraș-Severin acoperișurile au fost distruse. O bucată mare de tablă de pe un bloc a căzut pe o mașină în care se afla un șofer. Pompierii s-au chinuit minute bune să îl scoată pe om din autoturism.

Citește și: România, între furtuni severe și perioade caniculare! ANM a emis un cod galben și unul portocaliu! Care sunt zonele vizate

Drumurile au fost acoperite de grindină, iar mașinile au tras pe dreapta și nu au mai putut continua drumul. De altfel, ploaia puternică a inundat și parcurile, dar și locurile de joacă. Furtuna puternică de cod portocaliu s-a abătut aseară și peste județul Buzău. În câteva zeci de minute, grindina de mari dimensiuni a ciuruit mașinile oamenilor. După episodul de vânt și ploaie cu gheață, au rămas în urmă: pomi fără rod, plante culcate la pământ și grădini întregi de legume compromise.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si