In articol:
- Bază militară din Rusia, distrusă de atacul Ucrainei
- Kremlinul acuză implicarea Occidentului în războiul anti-Rusia
Potrivit The Independent, nu se știe până la acest moment cum a fost efectuat atacul Ucrainei, dar alte opt avioane de război ar fi fost, de asemenea, avariate.
Bază militară din Rusia, distrusă de atacul Ucrainei
Agenția rusă de presă RIA Novosti a citat mai devreme ministerul rus al apărării spunând că apărarea antiaeriană rusă a doborât peste noapte 53 de drone ucrainene, majoritatea în regiunea Rostov.
Citește și: Klaus Iohannis: Nu intenționez să mă retrag din competiția pentru șefia NATO
Sursa citată a spus că baza aeriană Morozovsk a fost folosită de bombardiere tactice ruși precum Sukhoi Su-24 și Su-24M pe care forțele aeriene ale Moscovei le folosesc pentru a lansa bombe ghidate asupra armatei ucrainene și a orașelor din prima linie.
Ucraina și-a intensificat semnificativ atacurile cu drone asupra țintelor din Rusia în ultimele săptămâni, concentrându-se pe rafinăriile de petrol într-un efort de a reduce veniturile petroliere rusești.
Kremlinul acuză implicarea Occidentului în războiul anti-Rusia
Explozii uriașe au zguduit vineri orașul Rostov-pe-Don, din sudul Rusiei, iar guvernatorul local a susținut că Ucraina a lansat zeci de drone în regiune, potrivit sursei citate.
Imaginile au arătat momentul în care o dronă a lovit ceea ce se crede a fi o centrală electrică de pe aerodromul militar Morozovsk din regiunea Rostov, o minge mare de foc explodând deasupra zonei.
Vasili Golubev, guvernatorul regiunii, a declarat că unitățile de apărare aeriană au distrus peste 40 de ținte aeropurtate, dar a recunoscut că o centrală de electricitate a fost avariată.
[Sursa foto: Pravda.com.ua]
Atacul vine în momentul în care purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că relațiile dintre Rusia și NATO au ajuns la nivelul confruntării directe.
Peskov a spus că blocul militar condus de SUA a fost deja implicat în conflictul din Ucraina și a continuat să se extindă spre granițele Rusiei.
Este o afirmație reluată adesea de Kremlin, dar acum a fost făcută în urma comentariilor secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, care a cerut o investiție de 100 de miliarde de euro în Ucraina.
Unii lideri din blocul NATO, inclusiv președintele francez Emmanuel Macron, au declarat că ar putea fi mai deschiși să trimită chiar și trupe în Ucraina.