Valurile și inconștiența turiștilor parcă nu sunt suficiente. La dezastrul de pe litoral contribuie și autoritățile, cu o decizie aberantă. În mijlocul plajei din Costinești se lucrează de zor. Problema nu e legată de disconfort. Nisipul este extras din mare și așa se formează gropi uriașe, unele chiar și de 12 metri adâncime. Pericolul e uriaș, spun cei care analizează curenții marini. Vă avertizez, urmează imagini care vă pot afecta emoțional, a

transmis Cristian Sabbagh.

Pericol pe litoral, gropi ascunse sub apă

Este a treia zi consecutivă în care steagul roșu a fost arborat în Neptun. Chiar și așa, oamenii intră în apă, crezând că aproape de mal sunt în siguranță.

Un turist de 23 de ani a fost găsit într-o groapă și mai adâncă, de 4 metri. Din păcate, salvatorii au ajuns la el prea târziu. Iar fundul mării ascunde pericole și mai mari. În zonă se lucrează la extinderea plajelor, în plin sezon.

De aici apar mai multe probleme, spun cercetătorii.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei- wowbiz.ro

În zona aceasta de îmbăiere adiacente lucrărilor pot apărea aceste câmpuri de turbulențe foarte intense. Deci, apa este foarte tulbure. Iar mobilitatea sedimentelor datorită schimbărilor rapide produse de aceste lucrări poate fi foarte ridicată și pot apărea diferite zone de bare submerse sau chiar groapă submersă, a declarat Răzvan Mateescu, cercetător INCDM.

Distanța fața de mal variază, spun scafandrii și salvamarii. Unele gropi sunt la distanțe cuprinse între 4 și 10 metri, adică foarte aproape de țărm.

Altele la 40 de metri. Iar gropile au adâncimi diferite. Unele sunt de 3-4 metri. Altele ajung însă și la 12 metri.

Un reprezentant al constructorului ne-a transmis printr-un mesaj că acele gropi apărute din cauza lucrărilor sunt localizate după geamandură, unde turiștii n-ar trebui să ajungă. Iar cei care au decis efectuarea lucrărilor, respectiv Apele Române Dobrogea Litoral, n-au vrut să comenteze situația.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si