Close sidebar
Close sidebar

VIDEO Lucrările de pe plajă au devenit un adevărat pericol. În apă se formează gropi ascunse, care în combinație cu valurile pot fi fatale

Gropile ascunse formate sub apă din cauza lucrărilor de pe plajă, valurile, dar și inconștiența pot deveni fatale turiștilor.

Redactia Stirile Kanal D,

Pericol pe litoral- gropi ascunse sub apă [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Valurile și inconștiența turiștilor parcă nu sunt suficiente. La dezastrul de pe litoral contribuie și autoritățile, cu o decizie aberantă. În mijlocul plajei din Costinești se lucrează de zor. Problema nu e legată de disconfort. Nisipul este extras din mare și așa se formează gropi uriașe, unele chiar și de 12 metri adâncime. Pericolul e uriaș, spun cei care analizează curenții marini. Vă avertizez, urmează imagini care vă pot afecta emoțional, a transmis Cristian Sabbagh.

Pericol pe litoral, gropi ascunse sub apă

Este a treia zi consecutivă în care steagul roșu a fost arborat în Neptun. Chiar și așa, oamenii intră în apă, crezând că aproape de mal sunt în siguranță.

Un turist de 23 de ani a fost găsit într-o groapă și mai adâncă, de 4 metri.

Din păcate, salvatorii au ajuns la el prea târziu. Iar fundul mării ascunde pericole și mai mari. În zonă se lucrează la extinderea plajelor, în plin sezon.

De aici apar mai multe probleme, spun cercetătorii.

Citeste si: Pensii militare mai mari pentru o categorie de români. CCR decide săptămâna aceasta cine sunt pensionarii care beneficiază de mărire- kanald.ro

Citeste si: Vește șoc în lumea politică! Victor Ponta și Daciana Sârbu au divorțat după 19 ani de căsnicie- wowbiz.ro

Citeste si: Un bărbat care a avut erecție timp de peste 30 de ore a primit despăgubiri de 50.000 de euro. Și soția lui a fost compensată- antena3.ro

În zona aceasta de îmbăiere adiacente lucrărilor pot apărea aceste câmpuri de turbulențe foarte intense. Deci, apa este foarte tulbure. Iar mobilitatea sedimentelor datorită schimbărilor rapide produse de aceste lucrări poate fi foarte ridicată și pot apărea diferite zone de bare submerse sau chiar groapă submersă, a declarat Răzvan Mateescu, cercetător INCDM.

Distanța fața de mal variază, spun scafandrii și salvamarii. Unele gropi sunt la distanțe cuprinse între 4 și 10 metri, adică foarte aproape de țărm.

Altele la 40 de metri. Iar gropile au adâncimi diferite. Unele sunt de 3-4 metri. Altele ajung însă și la 12 metri.

Un reprezentant al constructorului ne-a transmis printr-un mesaj că acele gropi apărute din cauza lucrărilor sunt localizate după geamandură, unde turiștii n-ar trebui să ajungă. Iar cei care au decis efectuarea lucrărilor, respectiv Apele Române Dobrogea Litoral, n-au vrut să comenteze situația.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI