VIDEO- Lumina care a stârnit panică în Craiova. Despre ce este vorba?
O lumină galbenă care a apărut pe cer a speriat craiovenii.
Un spectacol bizar de pe cer a uimit craiovenii nopțile trecute. O lumină puternică, gălbuie, care colorează cerul a declanșat iluzia unei „Aurore Boreale.” Unii au fost încântați de peisaj, alții, în schimb, au fost deranjați de lumină și chiar s-au speriat. În realitate însă, fenomenul este provocat de o instalație de lumini din interiorul stadionului din oraș, care permite gazonului să crească uniform, pentru meciurile de fotbal. Spectacolul gratuit de pe cer a făcut înconjurul internetului,
Așa a arătat cerul în Craiova nopțile trecute. O lumina galbenă și intensă a apărut în zona stadionului și s-a extins în mai multe cartiere din oraș, trezind în localnici multe semne de întrebare.
Fenomenul a persistat nopți la rând și a fost fotografiat de trecători, care au găsit diverse explicații.
În timp ce unii s-au simțit deranjați de lumini, alții au apreciat spectacolul inedit de pe cer.
Lumina se reflectă în sus. Cum poate să se reflecte în lateral, ca să intre pe geamurile oamenilor?, a mărturisit trecător.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Pentru mine e ceva plăcut, nu deranjează, chiar e frumos, a spus un alt trecător.
Explozia de lumină caldă este provocată, de fapt, de instalația de fotosinteză artificială din stadion, care ajută gazonul să crească uniform.
Este o necesitate tehnică pentru a asigura condițiile optime pentru gazon. Așa se întâmplă la toate stadioanele acoperite, unde nu intră lumină suficientă și atunci este nevoie de o instalație de genul acesta, o instalație de fotosinteză. Lumina e propagată de instalația de fotosinteză și ajută practic la creșterea ierbii și asigurarea tuturor condițiilor optime de temperatură, umiditate și luminozitate a gazonului, a declarat Miruna Andronache, purtător de cuvânt Primăria Craiova.
Sistemul are 400 de becuri de lumină caldă, iar fenomenul de pe cer apare în special iarna, când temperaturile coboară sub zero grade.