Nu scăpăm de vijelii, căderi de grindină și ploi scurte, dar însemnate cantitativ, ne anunță meteorologii. Luna mai e una extremelor și pe lângă furtuni, vom avea parte inclusiv de schimbări bruște ale temperaturilor. Acum, aproape jumătate din țară este afectată de un nou cod galben, a transmis Cristian Sabbagh.

Luna furtunilor extreme

Trei trenuri au fost oprite în județul Sibiu, în apropiere de Copșa Mică, după ce o viitură de pe râul Târnava Mică a acoperit calea ferată.

În numai douăzeci de minute, la Timișoara au căzut aproape douăzeci și cinci de litri pe metru pătrat, cât pentru o zi întreagă. Mai multe mașini au rămas blocate în intersecțiile din oraș, iar pompierii au avut unsprezece intervenții. Culmea, Timișoara nu se afla în zona colorată în galben, însă meteorologii au emis o prognoză specială pentru această zonă.

În Dolj, în urmă cu puțin timp, a fost emis un cod portocaliu de tip now casting. Grindina s-a adunat în cantități mari, iar pe Transalpina ploile se transformă rapid în lapoviță și ninsoare. În plus, aici apare un alt pericol. E vorba de căderile de pietre, motiv pentru care șoseaua dintre nori rămâne închisă și în perioada următoare.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Oltenia, vestul Munteniei și sud vestul Transilvaniei sunt până la ora douăzeci și trei sub un cod galben de vijelii. În plus, până mâine dimineață, la nouă, în aceste zone sunt posibile viituri pe mai multe cursuri de apă, motiv pentru care și hidrologii au emis un cod galben, iar problemele continuă toată luna.

Săptămâna viitoare temperaturile cresc, iar în ciuda schimbărilor bruște de temperatură, aprilie 2024 a fost cea mai caldă lună din istorie.

Din păcate, nu iese o excepție. Vorbim de a unsprezecea lună consecutivă cu recorduri globale în Europa, unde s-au înregistrat cele mai mari temperaturi de pe continent. În mai, temperaturile vor trece de treizeci de grade în mai multe zone din țară.

Citește și: VIDEO- Dosarul „Mâna cerească” ajunge la instanță. Ce acuzații îi sunt aduse arhiepiscopului Tomisului?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si