"Chiar dacă e primăvară în vestul Europei, iarna a revenit în forță. După 24 de ore de ninsoare stratul de zăpadă măsoară aproape un metru în sud estul Franței, iar în Italia 6000 de turiști sunt izolați de troiene. Valul de aer mediteranean a adus la Nisa o tornadă devastatoare", a transmis Cristian Sabbagh.

Martie cu tornade și troiene de zăpadă în Europa

Natura s-a dezlănțuit pe Coasta de Azur. Un neobișnuit de violent front mediteranean a adus vijelii extreme. În stațiunea Antibes de pe malul Mării Mediterane, nici măcar copacii bătrâni nu au rezistat în fața unei tornade. Imaginile sunt impresionante.

Citește și: VIDEO- În Poiana Brașov au apărut pârtiile cu noroi și pietre. Totuși, prețurile au rămas la fel la transportul pe cablu și cazare

La Nisa, vântul puternic a fost însoțit de ploi torențiale. Autoritățile au emis alerte portocalii de pericol. Intemperiile au prăbușit un zid peste șosea și au prăbușit mai mulți copaci peste mormintele dintr-un cimitir.

În Cannes, parcurile au rămas închise până când nu au fost verificați toți copacii din cauza riscului de cădere. La sud de Monaco, pe autostrada A8, din cauza acvaplanării, două accidente s-au produs succesiv.

Un om a murit și alți 6 au fost grav răniți.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și-a lăsat tatăl și a plecat din România, dar nu s-a întors nici la Monica Gabor. Unde se află în aceste momente fiica lui Irinel Columbeanu?!- wowbiz.ro

În regiunea Alpes-Maritimes, râurile ieșite din matcă au depășit cota de inundații cu aproape 3 metri.

Sud estul Franței a fost cotropit în schimb de ninsori. Primăvara a adus zapezi cum nu s-au pomenit asta iarna. Traficul a fost un coșmar pentru șoferi.

Numeroase drumuri, dar și căi ferate au fost închise de troiene în Alpi, iar riscul de avalanșe a crescut simțitor. În 24 de ore au căzut 80 de centimetri de zăpadă.

Peste 6.000 de turiști și localnici au fost prinși în regiunea Valle d'Aosta, în nordul Italiei, din cauza ninsorilor abundente și a unei avalanșe.

Autostrada a fost blocată, iar tunelul rutier din Valea Aosta, care duce în regiune este înzăpezit.

În nordul țării, vremea rea a adus ploi intense urmate de inundații.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si