In ultimii 6 ani, Eugenia a trait mai mult pe strazi din mila semenilor. Are patru copii, cu care a dormit prin gari de cand fostul sot a izgonit-o de acasa.

Acum a ajuns intr-un centru social al primariei si e mai hotarata ca oricand sa-si schimbe viata. Un loc de munca ar fi un inceput ideal.

E greu- insa- atunci cand societatea te respinge.

La fel ca multi, femeia nu stie carte, asa ca angajatii primariei se ocupa sa-i faca un CV si incearca sa-i gaseasca un loc de munca.

Citeste si: VIDEO| Copii trimiși la cerșit pe litoral. Anchetă cu camera ascunsă

Din pacate, multi oameni ai strazii nu s-ar osteni nicio secunda pentru un ban. Refuza propunerea si se intorc la vechiul obicei- cersitul.

Reporter: Ai putea sa lucrezi undeva?

Femeie: Am incercat sa lucrez, dar nu pot, ca nu am rabdare.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Reporter: Unde ai incercat sa lucrezi?

Femeie: La spalat de vase.

Reporter: Si nu ti-a placut.

Femeie: Nu ca nu mi-a placut, dar nu am avut rabdare.

Reporter: Si altceva nu ai incercat?

Femeie: Ca femeie de serviciu, dar nu am incercat.

Diana Vaida – asistent social: Si aici le e greu sa se adapteze. Atunci e un pic mai dificil.

Reporter: Cat de multi ajung sa si munceasca? Stim ca ii ajutati dar, pana la urma, depinde tot de ei.

Diana Vaida – asistent social: Daca ar fi sa vorbesc procentual, undeva la 20 la suta. Nu e un procent favorabil, din pacate.

Multi dintre cei care ajung in strada nu sunt apti de munca, spun reprezentantii primariei. Unii au pensie, altii sunt ajutati sa obtina ajutoare sociale- dar cu totii traiesc aici in conditii decente.

Un barbat, de pilda, si-a pierdut casa si dormea sub cerul liber.

Barbat: Eu am lucrat, domnisoara, peste 40 de ani in mediul sanitar. Sunt de un an jumate aici, sunt conditii bune, avem mancare, avem ingrijire medicala, avem curatenie.

In Cluj- numarul cersetorilor a crescut fulgerator in ultimii ani- spun autoritatile.

Multi vin din alte localitati sa intinda mana dupa bani. Lupta cu fenomenul nu e usoara, dar primaria spera sa-i convinga pe cat mai multi ca exista viata si dupa cea din strada!

Citeste si: Drama unui bătrânel din Iaşi. Este la pensie şi locuieşte pe străzi. Nu îşi doreşte decât un acoperiş deasupra capului


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si