Mentolate, cu pepene, căpșune sau alte arome exotice, dispozitivele de vapat sunt la mare căutare, mai ales pentru tineri. Unii cad în capcana lor chiar de la vârste fragede, de la 10-11 ani. Explicația vine chiar de la elevi- e la modă să fumeze atunci când sunt cu grupul de prieteni. Deși parlamentarii au interzis publicitatea pentru aceste aparate, fenomenul este de neoprit, mai ales când se găsesc la fiecare magazin, a

transmis Cristian Sabbagh.

Luptă târzie cu fenomenul „vaping”

Suntem în fața unui liceu din capitală, haideți să vedem cât de ușor le este elevilor să cumpere orice dispozitiv de vapat.

Primii care se declară nemulțumiți de faptul că aceste dispozitive se găsesc pe toate drumurile, chiar și lângă unitățile de învățământ sunt chiar părinții- obligați să ducă o muncă de lămurire cu copiii lor.

Și tinerii recunosc că a devenit un trend să utilizeze dispozitive de vapat.

Situația scăpată de sub control a ajuns și la urechile parlamentarilor, care au dat o lege prin care publicitatea pentru aceste tipuri de dispozitive să fie interzisă. Că nu e suficient acest prim pas... o spun chiar ei.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

Deși majoritatea consideră că aceste dispozitive sunt o alternativă pentru tutunul clasic, medicii atrag atenția că până și vape-urile conțin nicotină, iar efectele sunt pe măsură.

Nu este deloc o alternativă sănătoasă dacă ne gândim la substanțele pe care le conțin și despre care nu cunoaștem foarte multe lucruri. Se știe doar ca sunt componente chimice care au diverse arome. La adolescenții care suferă de astm, pot declanșa crize severe și pot da afecțiuni acute, a

declarat Luiza Iorga, medic specialist pneumolog.

Legea care interzice publicitatea pentru astfel de produse va intra în vigoare după ce va fi promulgată de președintele țării.

Citește și: VIDEO Ce s-a întâmplat, de fapt, în cazul bărbatului mort pe acoperiș? "Se zbătea acolo, el era legat cu frânghia"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si