„Autoritățile din Brașov caută un lup turbat pe care vor să îl împuște. Este vorba despre exemplarul filmat în timp ce alerga după un biciclist pe drumul spre Poiana Brașov. Animalul ar putea ajunge în bătaia puștii pe motiv că ar avea rabie. Activiștii de mediu sar în apărarea lupului, protejat prin lege și cer salvarea lui”, a transmis Christian Sabbagh.

Continuă operațiunea lupului filmat de drumul spre Poiana Brașov

Aceste imagini au făcut înconjurul internetului și au ajuns, inevitabil, și în atenția autorităților din Brașov. Primarul i-a convocat în ședință pe șefii de la Direcția Sanitar Veterinară, Garda Forestieră și Regia Pădurilor. După ce au analizat filmările, specialiștii au concluzionat că lupul ar avea rabie. De aceea, autoritățile au cerut derogare de la Ministerul Mediului pentru împușcarea exemplarului.

„- Au început căutările lupului?
- Evident, am avut și aseară o echipă care a supravegheat zona. Nu s-a mai întors ieri seară, exemplarul respectiv, în zona drumului Poienii, dar continuăm supravegherea zonei astfel încât să găsim cea mai bună metodă de captură și de relocare”, a spus primarul Brașovului.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Ce se va întâmpla cu lupul de pe drumul Poienii? Animalul a fost filmat când fugea după un biciclist

De cealaltă parte, Asociația „Milioane de Prieteni” sare în ajutorul animalului sălbatic și a anunțat intenția de a duce exemplarul la rezervația de urși din Zărnești, acolo unde trăiesc alți cinci lupi.
„Doar supoziția că ar avea rabie, atâta timp cât nu i s-au făcut analize, nici asta nu stă în picioare, mai ales că doctorii veterinari spun că nu are comportamentul unui lup care să fie turbat”, a spus

președintele asociației.
Dacă autoritățile vor fi de acord cu această soluție, urmează ca animalul să fie capturat.
„Să ni-l predea nouă, să-l ținem în carantină zece zile, 15 zile, cât cere legea, sub control veterinar și după aceea dacă într-adevăr reprezintă un pericol și se apropie prea mult de oameni poate rămâne în rezervație”, a continuat președintele asociației.
„Doar în momentul în care un lup ar fi extrem de înfometat, ar putea să atace un om, însă specialiștii spun că aceste cazuri sunt extrem de rare”, a transmis Adrian Jătăreanu, corespondentul Știrilor Kanal D.
Revoltați de propunerea de împușcare a lupului sunt atât brașovenii, cât și turiștii.
Între timp, pe rețelele sociale continuă isteria legată de acest subiect. În vreme ce specialiștii susțin că exemplarul ar fi o femelă gestantă, tot mai multe voci spun că animalul este, de fapt, un câine din rasa ciobănesc cehoslovac. De altfel, pe internet circula o fotografie cu biciclistul si presupusul câine, dar nu se știe dacă este reală. Doar după capturarea lui, autoritățile vor putea să rezolve și acest mister.

Citeste si: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”- kfetele.ro

Citeste si: Drama neștiută a actriței Ileanei Stana Ionescu! Coșmarul casei din Pipera: ”Au furat și au plecat”- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si