„Materiale prețioase, candelabre de cristal și decoruri învelite în aur! Așa arată o adevărată bijuterie arhitecturală aflată chiar în inima orașului Craiova. Palatul, transformat acum în Muzeu de Artă, este vizitat de tot mai mulți turiști”, a transmis Simona Pătruleasa.

Lux și inovație, la rang de artă

Alexandru este fotograf profesionist, iar unul dintre locurile lui preferate pentru ședințele foto este chiar Palatul Jean Mihail, un adevărat simbol al orașului Craiova.


„Am venit la muzeu să facem un shooting foto cu două prietene. Am ales locația pentru că este o zonă frumoasă și de ce să nu profităm de ea?”, a spus Alexandru.
Clădirea, care datează din secolul 19, este o adevărată opera arhitecturală, care a atras multe laude încă de la finalizarea ei. Și-a primit numele de la însuși proprietar, un baron al vremii fascinat de artă, care îl primea aici chiar și pe regele Carol I.
„Întreg palatul a fost construit cu cele mai prețioase materiale din epocă. Marmură porfir adusă din Egipt, marmură caraca pentru scară, foarte multe elemente decorative îmbrăcate în foiță de aur, candelabre din cristal de murano, oglinzi venețiene. Este un palat spectaculos”, a explicat Claudia Mandi, muzeograf.

Citește și: VIDEO-Colaborarea care a cucerit internetul. Cum s-au desfășurat filmările uneia dintre cele mai ascultate melodii din această perioadă

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Fosta reședință a boierului este transformată acum în Muzeu de Artă, iar frumusețea ei atrage zilnic zeci de turiști dornici să își bucure ochii cu elementele luxoase și spectaculoase din interior. Palatul emană eleganță și rafinament.
În perimetrul Muzeului de Artă, aflat în inima orașului, mai exista însă un element surpriză, unic în lume, care îi dă gata pe vizitatori: Oul lui Brâncuși, o spectaculoasă construcție gigant care măsoară 12 metri.

Opera de artă a fost ridicată în memoria sculptorului Constantin Brâncuși și cântărește nu mai puțin de 200 de tone.
„Mai mult decât atât, prisma este construită exclusiv din bucăţi de sticlă de 5 centimetri grosime. Este atât de sigură, spun autoritățile, încât chiar și în cazul unui cutremur de mare magnitudine, gigantul ou nu va cădea pentru că este așezat pe niște arcuri speciale”, a transmis Teodora Argint, corespondentul Știrilor Kanal D.
Oul și prisma de sticlă în care se află pot fi lejer asemuite cu intrarea în vestitul muzeu Luvru, din Paris, căci și în acest caz cele două marchează locul în care se afla o spectaculoasă galerie subterană dedicată, de asemenea, geniului sculpturii românești. Din galeria aflata sub pământ, un lift mic îi urcă pe vizitatori până în centrul oului, să admire priveliștea dintr-o altă perspectivă.
Cele două puncte turistice ale orașului sunt cunoscute la nivelul întregii țări și sunt vizitate anual de peste 45 de mii de oameni.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si