Adolescentele se machiază la liceu ca la club. De multe ori, produsele de make-up sunt de fapt o armă împotriva bully-ingului de la școală. Standardele de frumusețe impuse pe social media le fac pe fete să se teamă că nu arată suficient de bine. Iar pentru cei care au acnee, privirile curioase ale colegilor și râsetele pe la colțuri îi pot arunca în depresie, a transmis Cristina Dorobanțu.

Machiajul, armă împotriva bullying-ului

Cam asta e machiajul pentru multe tinere aflate la vârsta pubertății. Încă din gimnaziu, poartă fond de ten, rimelsau ruj. Dar nu e un moft, spun ele, ci felul în care se apără de criticile colegilor.

În cabinetele dermatologice ajung zilnic fete cu acnee. Din cele mai multe ori, după ce au încercat deja produse după ureche și machiaj nepotrivit. Totul ca să corespundă unor standarde impuse de social media.

Așa sună de fapt rețeta perfectă pentru agravarea acneei, dar și pentru boli mai grave.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Soluția ar fi să mergem cu adolescentul la medic încă de la primele probleme cu tenul. Și terapia e indicată. Un studiu al Western Ontario University a arătat în 2010 că unul din 4 tineri cu acnee severă a avut la un moment dat gânduri de suicid.

Tratamentul acneei e diferit de la un pacient la altul și poate varia de la simple creme dermato-cosmetice și până la cure medicamentoase cu izotreninoin pentru formele severe.

Citește și: VIDEO- Un nou trend periculos circulă pe rețelele sociale: machiajele pentru copii. Ce spun specialiștii?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: