VLAD PETRISOR, reporter Stirile Kanal D: „500 de euro ar fi trebuit sa scoata din buzunar cei care doreau sa obtina permisul fara efort. Spaga ajungea initial la instructorul auto, mai apoi la politistul cu care era sustinut examenul. Dupa ce dadeau spaga cursantii puteau pleca linistiti cu masina, chiar daca habar nu aveau sa conduca sau sa citeasca semnele de circulatie.

Sunt sute- poate mii de persoane care au ajuns astfel soferi- cu toate ca nu stapanesc volanul si nu cunosc nici legislatia, asadar sunt un urias pericol in trafic.

Citeste si: VIDEO| Șeful de la Serviciul de permise din Giurgiu și un primar, reținuți

Printre cei care au dat mita ca-si procure ilegal permis e si temutul interlop Emi Pian, pe numele sau real Florin Mototolea.
Este cel care in urma cu o saptamana a fost eliberat din inchisoare, iar rudele si prietenii l-au intampinat cu manele, artificii si sampanie la poarta penitenciarului Rahova.

Mafia permiselor pentru analfabeți. Cine făcea parte din rețea

Din reteaua de infractori care elibera permise auto in orb faceau parte angajati ai Serviciului Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Giurgiu, politisti de la Rutiera, instructori auto, dar si patroni ai scolilor de soferi.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Destinul tragic de care au avut parte trei membri ai aceleiași familii din Bistrița. Au fost găsiți morți în casa lor- wowbiz.ro

Marin Mototolea este primar in comuna giurgiuveana Valea Dragului si e actionar la firma administrata de sotia sa. Ar fi fost unul dintre beneficiarii spagii.

Atat el, cat si seful serviciului de permise- Mitica Vaduva- au fost retinuti. Cel din urma- acuzat de luare de mita- avea tarife fixe, spun procurorii.

50 de euro spaga pentru programarea cu prioritate candidati la proba practica, 300 de Euro pentru promovarea probei practice si 100 euro pentru inmatricularea "in regim de urgenta" a autoturismelor.

Citeste si: Înmatriculările de autoturisme noi au crescut cu 12,6% în luna mai

Primarul din Valea Dragului i-ar fi fost complice. Si la primarie, si acasa la barbat, lumea se fereste sa vorbeasca despre faradelegile de care e acuzat.

Ofiterii Directiei Nationale Anticoruptie au facut 26 de perchezitii in aceasta dimineata si e unul dintre cele mai ample dosare din ultimii ani.

Mai multi instructori auto si politisti au fost ridicati si dusi la audieri- iar interogatoriile inca nu s-au sfarsit.

Serviciul pentru Permise Auto din Giurgiu nu e in vizorul anchetatorilor pentru prima oara. Si in urma cu doi ani, fostul sef al aceluiasi serviciu a fost retinut pentru luare de mita.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si