După 2 luni în care a reuşit să se ascundă de poliţişti, celebrul interlop Lucian Boncu a fost depistat şi reţinut pe data de 1 iunie în Italia, iar, aseară, la o lună distanţă, autorităţile române au reuşit să-l extrădeze.

Citeste si: Liderul interlop Lucian Boncu, adus în România din Italia

Lucian Boncu, asasinat eșuat   

Cunoscut drept liderul celei mai mari reţele de traficanţi de cocaină din vestul ţări, în septembrie 2019, Lucian Boncu ar fi plătit trei indivizi pentru a-l împuşca pe jurnalistul timişorean Dagoş Boţa, care scrisese mai multe articole despre activitatea infracţională a lui.

Asasinatul a eşuat, iar poliţiştii au aflat de la cei care trebuiau să-i fie călăi jurnalistului că dacă aveau să îndeplinească misiunea, urmau să primească şi alte sume imense de bani şi arma crimei drept cadou.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Înțelegerea s-ar fi tocmit chiar în casa lui Boncu, acolo unde o cameră de supraveghere a fost infiltrată pe frigider ca să surprindă totul.

"Eu, vă spun personal, dacă nu era poliţia şi legea eu aveam cel puţin 3-4 morţi, eu, pe … îl omoram sigur, pe …. Îl omoram sigur, deja-s 2 morţi", spunea interlopul Lucian Boncu.

Condamnat la 12 ani de închisoare, a fugit din țară

Imediat ce şi-a dat seama că riscă să se întoarcă după gratii, Lucian Boncu, care nu era străin de închisoare, a fugit din ţară.

În 2019, a mai fost reţinut şi arestat preventiv pentru trafic de droguri de mare risc- iar în martie anul acesta a fost condamnat la 12 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în primă instanţă.

Un alt dosar greu care atârnă în spatele liderului interlop este cel în care a primit o condamnare în primă instanţă la 4 ani şi o lună de închisoare, după ce a omorât cu maşina o femeie care circula pe trotuar, pentru că a condus sub influenţa substanţelor psihoactive.

Într-un alt dosar în care este cercetat, interlopul este acuzat de şantaj, lovire şi alte violenţe şi privarea de libertate a unei persoane, după ce, tot în anul 2019, ar fi sechestrat un bucureştean într-o sală de păcănele şi l-ar fi torturat, pentru a renunţa la banii pe care îi câştigase la aparate.

Acum, cel care era considerat capul drogurilor din România urmează a fi judecat în cel de-al 4 lea dosar penal deschis pe numele său, în care riscă alţi peste 10 ani de închisoare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si