Close sidebar
Close sidebar

VIDEO Mai bine de jumătate de an muncim doar ca să plătim taxe și impozite: „Nu mai rămânem cu nimic”

Dacă luăm în calcul toate taxele pe care le plătim, vedem că mai bine de șaizeci și cinci la sută din cât câștigăm ajunge în buzunarul statului.

,


DISTRIBUIE
acest articol

„Aproape șaptezeci la sută din banii pe care îi câștigăm ajung la stat. Cu alte cuvinte, mai bine de jumătate de an muncim doar ca să plătim taxe și impozite, iar asta ne plasează pe ultimele locuri în Uniunea Europeană în ceea ce privește banii care ne rămân”, a spus Cosmin Cernat.

Dacă luăm în calcul toate taxele pe care le plătim, vedem că mai bine de șaizeci și cinci la sută din cât câștigăm ajunge în buzunarul statului. „Mi se pare horror. Nu mai rămânem cu nimic. Muncim ca să muncim.”

Din salariul brut plătim zece la sută impozit pe venit, cel mai mic din uniunea europeană, însă față de alte țări avem de plătit și contribuții: zece la sută pentru sănătate și un sfert din salariu pentru pensie. Cu alte cuvinte, patruzeci și cinci la sută din banii pentru care muncim nici măcar nu-i vedem.

Citeste si: Viorel Lis, prima reacție după ce s-a scris că a MURIT. În ce ipostază l-a filmat Oana Lis- kanald.ro

Citeste si: ȘOC! Filmarea cu sărutul dintre Șoșoacă și Simion a creat vâlvă în mediul online!- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie a otrăvit un bebeluș și a postat videoclipuri cu el agonizând pe rețelele sociale pentru a aduna donații- antena3.ro

„Problema cea mai mare pe care o avem este acest sistem public de pensii falimentar, care devine o povară din ce în ce mai grea de la un an la altul și care obligă, dacă putem folosi termenul acesta, statul să ia sume foarte mari de bani din productivitate angajaților în așa fel încât să petecească până la urmă, să repare niște probleme pe care tot statul le-a generat prin proasta proiectare și proasta gestionare a sistemului de pensii.”

Concret, în primele luni ale anului muncim pentru bugetul statului.

„Ziua libertății fiscale pentru România pica undeva prin luna iulie, deci însemna că în mod foarte clar muncim mai mult de jumătate din an pentru stat și mai puțin de jumătate din an pentru noi.”

Suntem principala sursă de venit a statului. Optzeci la sută din veniturile fiscale ale României provin de la oamenii de rând.

„Să primim și de la stat dacă tot plătim atâția bani, să avem.”

Studiile arată că, la nivel european, românii și bulgarii rămân cu cei mai puțini bani după ce plătesc taxele la stat. La polul opus se află Norvegia și Danemarca.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI