"Agenția care se ocupă de controlul camioanelor și taxarea celor care depășesc limita de greutate a rămas fără 70 la sută din angajații care lucrează în Vama Nădlac 2. Aceștia au fost ridicați dimineață de mascați în cadrul unei acțiuni anticorupție. Audierile continuă și la această oră", a transmis Cristian Sabbagh.
Mascații au curățat vama
Agenția de Control și Încasare din Vama Nădlac 2 are 61 de angajați.
41 dintre aceștia au fost ridicați astăzi de mascați. Unii direct de la muncă, alții de acasă, înainte să intre în tură.
Acești angajați sunt răspunzători de verificarea greutății camioanelor. Dacă vehiculele depășesc o anumită limită, atunci trebuie plătită o taxă. Procurorii spun că angajații închideau ochii la nereguli contra unor sume cuprinse între 100 și 150 de euro.
"Se stă 4 porți, se lucrează cu una.
Angajații stau în baracă, pe TikTok. Noi stăm ca proștii, am stat 8 ore de aici de la podm ca să trecem vama. Pe nimeni nu interesează cât timp pierdem noi aici. Coadă e tot timpul, și la cântar, peste tot", a spus un șofer de tir.
Culmea e că astăzi s-a circulat mult mai rapid prin vama Nădlac 2, deși mascații au ridicat mare parte din angajații care se ocupau de cântare.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro
Citeste si: INTERVIU. Traian Băsescu: ”Sunt cei mai slabi candidați din toate alegerile prezidențiale prin care a trecut România”- wowbiz.ro
"De ce astăzi merge atât de bine? Că au fost descinderi? Așa își fac vameșii români treaba", a declarat un șofer pe tir.
Chiar șefii din CNAIR ar fi aflat de nereguli și au sesizat procurorii.
"Ne-am rezervat dreptul de anu da nicio declarație, conform Codului de Procedura Penală e prevăzut acest drept", a declarat Camelia Țăranu, avocat.
Tot în vama Nădlac 2, în 2019 au fost vehiculate acuzații grave de corupție.
Imediat, încasările CNAIR din această zonă au crescut cu 3.200 la sută. Ulterior s-ar fi revenit la vechile metehne, cred procurorii.
Citește și: VIDEO- Ce drepturi avem ca angajați? Demisia și concedierea, explicate de avocat