VIDEO-Mai multe țări europene au reluat deja vaccinarea cu AstraZeneca
Vaccinul AstraZeneca nu reprezintă un pericol pentru sănătate! Este concluzia Agenției Europene a Medicamentului, după o analiză amănunțită.
„Este un vaccin eficient și sigur. Benefeciile pe care le aduce prin protecția organismului în fața virusului COVID-19 sunt mai mari decât posibilele sale riscuri”, spun cei de la EMA.
Vaccinul AstraZeneca este sigur si eficient. Asa considera expertii Agentiei Europene a Medicamentului care au anuntat concluziile privind imunizarea cu serul britanic.
Specialistii medicali ai forului european considera ca beneficiile vaccinului sunt mai mari decat riscurile, motiv pentru care vaccinul AstraZeneca nu trebuie retras de pe piata.
In Marea Britanie, premierul Boris Johnson a anuntat ca se va vaccina cu serul AstraZeneca.
„În concluzie, dozele de la Oxford sunt sigure, dozele de la Pfizer sunt sigure. De fapt, eu chiar mâine îmi fac vaccinul iar centrul la care mă vaccinez folosește dozele de la AstraZeneca”, spune Boris Johnson.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
“Verdictul” dat de Agentia Europeana a Medicamenului a imprastiat scepticismul mai multor state care au anuntat zilele trecute ca suspenda folosirea serului. Drept urmare, Spania a revenit asupra deciziei si va relua vaccinarea cu AstraZeneca.
Alegerea autoritatilor din Spania se aliniaza si altor state din Uniune, precum Belgia, care nu au suspendat niciun moment utilizarea serului celor de la Oxford. In Belgia, spre exemplu, administrarea vaccinului a continuat de-a lungul intregii perioade de nesiguranta iar pana in prezent aici s-au folosit peste 1 milion de doze.
In aceeasi categorie intra si tara noastra, care nu oprit utilizarea serului ci doar a unui lot. Mai mult, in Romania vor ajunge astazi alte 43 de mii de doze AstraZeneca.
Si Franta a anuntat, la randul ei, ca va relua vaccinarea cu AstraZeneca. Insa in paralel, guvernul reintroduce carantina. Masura se aplica chiar din aceasta noapte in zona capitalei franceze si va fi valabila pentru 4 saptamani.
"În aceste 16 regiuni, însemnând Paris, suburbiile sale si zone din nordul Franței, vom lua măsuri suplimentare pentru a stopa evoluția epidemică. Acestea se vor aplica de vineri noapte pentru o perioadă de 4 săptămâni”, spune premierul Francez.
Restrictii severe sunt reintorduse si in Bulgaria, pe care al treilea val al pandemiei a lovit-o serios. Guvernul de la Sofia a decis ca incepand de luni sa inchida din nou scolile, gradinitele, dar si magazinele neesentiale. Masura vine dupa ce in ultimele 4 zile, rata infectarilor la suta de mii de locuitori s-a dublat iar sistemul sanitar este la un prag de colaps.