Să fii antreprenor la ţară înseamnă să mergi împotriva curentului. Să găseşti oportunități unde alţii văd probleme şi să investeşti într-un produs sau serviciu care ar aduce clienţi din afara comunei, astfel încât economia locului să se dezvolte. 

A investit 500.000 de euro într-un aerodrom

Aşa a făcut şi Adrian, care a investit 500.000 euro, inclusiv fonduri europene, ca să construiască un aerodrom în comuna Predești, judeţul Dolj.

Astfel, în cei 6 ani de activitate, turiştii au început să viziteze localitatea. 

Adrian Marin, proprietar aerodrom:   "Clienţii cei mai mulţi sunt din Craiova. Sunt şi din zonele limitrofe Predeștiului, dar majoritatea sunt din Craiova. Este un colţ de rai pe care nu-l prea găseşti în betonul oraşului, multă verdeață, mulţi pomi" 

Clienţii vin să zboare avioanele ultrauşoare, dar se pot bucura şi de relaxare într-un spaţiu special amenajat. 

Citeste si: Ploile au făcut ravagii în Dâmbovița: două localități au fost complet inundate

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Totodată, afacerea a creat și locuri de muncă. Omar, de 18 ani, e pe jumătate oltean și îşi doreşte să fure secretele antreprenoriatului.

Omar Massousi, angajat:   "Sunt barman, mă ocup şi cu îngrijirea piscinei. Mă ajută foarte mult aici pentru că mă inspiră, aş vrea să devin ceva pe viitor. Oamenii au mindsetul ăsta că la ţară este numai agricultură" 

Ce probleme confruntă antreprenorii

Pâinea mâncată de un antreprenor, mai ales la ţară, este însă foarte amară. O ştie şi Oana, fostă stewardesă, care a construit un depozit pentru materiale de construcţii în mediul rural. A deschis afacerea în pandemie și ultimii 2 ani au fost o adevărată provocare.

Citeste si: După ce au rămas blocați pe Valea Oltului, un grup de nuntași au jucat sârba în mijlocul drumului

Oana Șerban, antreprenor:" A fost destul de dificil, dar, cum ați spus: o provocare pentru mine. Mai ales că avem un concurent destul de mare în apropiere, la vreo 2 kilometri, e de 20 de ani pe piață, dar eu zic că ne-am descurcat!"

Oana se lovește zi de zi de o problemă gravă...

Citeste si: Un bărbat s-a urcat la volanul unui autocar după ce consumase băuturi alcoolice

Oana Șerban, antreprenor:   "Este destul de greu pentru că ne confruntăm cu lipsa forţei de muncă. Din păcate, toți tinerii pleacă în afară...Noi momentan, după cum vedeţi, şi angajăm. Şi manipulanți marfă, şi şoferi."

Chiar și așa, antreprenorii din mediul rural se luptă pentru profit dar și pentru a ține satele în viață.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si