Românii care donează sânge începând de anul acesta vor primi tichete de masă cu o valoare de 4 ori mai mare decât până acum. Iar această modificare legislativă i-a făcut deja pe oameni să se ducă în număr mare la centrele de transfuzii. Unii, cu gândul să ajute, alții, în special motivați de partea financiară, a transmis Simona Pătruleasa.

Mai mulți bani pentru donatorii de sânge

În acest centru de transfuzii din Galați numărul donatorilor de sânge s-a triplat de săptămâna aceasta. Sunt zilnic în jur de 80 de oameni care fie stau la transfuzii pentru rude sau prieteni internați în spital, fie pentru a beneficia de bonurile de masă.

7 bonuri de masă primește fiecare donator de sânge. Până acum, valoarea unui bon era aproape 10 lei, deci în total donatorii primeau 70 de lei pentru acest gest care salvează vieți. De la 1 ianuarie, același bon valorează acum 40 de lei. Asta înseamnă 280 de lei pentru fiecare donator.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Pot dona sânge românii între 18 și 60 de ani, care au o greutate de cel puțin 50 de kilograme și care în ultimele 6 luni nu au suferit intervenții chirurgicale. Totodată, nu au voie să doneze cei care au consumat alcool cu până la 48 de ore înainte și nici femeile gravide.

Citește și: Vouchere de 280 de lei din ianuarie 2024 pentru zeci de mii de români


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si