Maia Sandu, actuala președintă a Republicii Moldova a votat cu puțin timp în urmă. Candidata la un nou mandat în fruntea țării din partea Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) a mers singură la secție, în Chișinău.

Aceasta i-a chemat pe oameni la vot și i-a îndemnat să își exprime alegerea și pentru referendum, nu doar pentru prezidențialele de anul acesta.

Citește și: Guvernul, prima reacție după ce Rusia a acuzat România că vrea să acapareze Republica Moldova

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Trendul șocant de pe TikTok care ia amploare în România: Adolescenții se comportă ca animalele. Cum explică psihologii- antena3.ro

Citeste si: Istoricul Armand Goșu: “Dacă eu, la Kremlin, m-aș gândi să destabilizez România, aș face-o prin Moldova”- wowbiz.ro

alegeri republica moldova, maia sandu, referendum ue

„Eu am votat anume pentru că moldovenii trebuie să îşi determine soarta, nu alţii, nu banii murdari, nu minciunile, ci voinţa poporului. Eu am votat pentru ca Moldova să se dezvolte în pace şi libertate, să îşi construiască viitorul pe care îl merită. Eu am încredere în înţelepciunea moldovenilor”, a spus Maia Sandu când a ieșit din secția de vot. 

Peste 42% dintre moldovenii cu drept de vot au venit la urne până la ora 17:00

Este o zi extrem de importantă pentru moldoveni care aleg duminică nu doar președintele care se va afla în fruntea țării pentru următorii 4 ani, ci și dacă vor sau nu ca Republica Moldova să adere la Uniunea Europeană. Chiar dacă mai multe nume importante din țara vecină i-au îndemnat pe cetățeni să boicoteze referendumul, scrutinul poate fi deja considerat valid. 

Până la ora 17:00 și-au exprimat alegerea peste 42% din numărul total de cetățeni cu drept de vot. Dintre aceștia, 54% sunt femei. Cea mai prezentă categorie de vârstă de la aceste alegeri, cel puțin până la această oră, este 56-65 de ani. Tinerii au ieșit cel mai puțin la vot. Cei mai puțini cetățeni care și-au exprimat votul fac parte din categoria 18-25 de ani.

Citește și: Alertă cu bombă într-un avion care traversa România! Aeronava mergea la Chișinău, dar a aterizat de urgență pe Otopeni

alegeri republica moldova, maia sandu, referendum ue


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si