Close sidebar
Close sidebar

UPDATE VIDEO Maia Sandu a votat cu puțin timp în urmă. Pragul de validare a fost depășit. Peste 42% dintre alegători au venit la urne: „Moldovenii trebuie să îşi determine soarta”

Candidata din partea PAS și actuala președintă a Republicii Moldova a votat. I-a îndemnat pe moldoveni să vină la urne atât pentru alegeri, cât și pentru referendum.

Antonia Cioanca,

[Sursa foto: Facebook Maia Sandu ]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Maia Sandu, actuala președintă a Republicii Moldova a votat cu puțin timp în urmă. Candidata la un nou mandat în fruntea țării din partea Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) a mers singură la secție, în Chișinău.

Aceasta i-a chemat pe oameni la vot și i-a îndemnat să își exprime alegerea și pentru referendum, nu doar pentru prezidențialele de anul acesta.

Citește și: Guvernul, prima reacție după ce Rusia a acuzat România că vrea să acapareze Republica Moldova

Citeste si: Panică pe Aeroportul Otopeni! Un avion care transporta 228 de pasageri a aterizat de urgență- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Cu câți bani rămâne un român dintr-un salariu brut de 1.000 de euro: România este campioană în UE la taxarea muncii- antena3.ro

[Sursa foto: Facebook Maia Sandu]

„Eu am votat anume pentru că moldovenii trebuie să îşi determine soarta, nu alţii, nu banii murdari, nu minciunile, ci voinţa poporului. Eu am votat pentru ca Moldova să se dezvolte în pace şi libertate, să îşi construiască viitorul pe care îl merită. Eu am încredere în înţelepciunea moldovenilor”,

a spus Maia Sandu când a ieșit din secția de vot. 

Peste 42% dintre moldovenii cu drept de vot au venit la urne până la ora 17:00

Este o zi extrem de importantă pentru moldoveni care aleg duminică nu doar președintele care se va afla în fruntea țării pentru următorii 4 ani, ci și dacă vor sau nu ca Republica Moldova să adere la Uniunea Europeană. Chiar dacă mai multe nume importante din țara vecină i-au îndemnat pe cetățeni să boicoteze referendumul, scrutinul poate fi deja considerat valid. 

Până la ora 17:00 și-au exprimat alegerea peste 42% din numărul total de cetățeni cu drept de vot. Dintre aceștia, 54% sunt femei. Cea mai prezentă categorie de vârstă de la aceste alegeri, cel puțin până la această oră, este 56-65 de ani. Tinerii au ieșit cel mai puțin la vot. Cei mai puțini cetățeni care și-au exprimat votul fac parte din categoria 18-25 de ani.

Citește și: Alertă cu bombă într-un avion care traversa România! Aeronava mergea la Chișinău, dar a aterizat de urgență pe Otopeni

[Sursa foto: Facebook Maia Sandu]

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI